Akademisvepet v.16

Premiär för Akademisvepet! I vårt akademisvep som kommer att läggas ut under starten av varje vecka så tar vi en genomgång om helgens matcher för våra akademilag – U19, U17 och U16.

U19

Östers IF U19 tog en meriterande 1-0- seger under under onsdagskvällen hemma mot Malmö FF. Malmö FF hade mycket boll, men ett starkt kollektivt försvarsspel och vassa omställningar gjorde att hemmalaget kunde gå segrande ur matchen. Hemmalagets mål kom i den 10:e minuten genom Karl Hjertberg efter fint förarbete av Victor Ericsson och Felix Turesson. Samtliga medverkande i hemmalaget ska ha ett stort plus för en stark laginsats.

Östers IF - Malmö FF 1-0 (1-0)

Målskyttar: Karl Hjertberg

U17

Vårt U17-lag vann sin seriepremiär borta mot IFK Värnamo med slutresultatet 2-1. Efter en dominant första halvlek spelmässigt sätt, där man kunde ta ledningen med 1-0 genom Gustav Ahrn, så tappade man intensiteten i andra halvlek och släppte in 1-1. Det förlösande 2-1 målet kom till slut på frispark av Malte Rydström i slutet av matchen. En spänd första kamp och seriepremiär som slutade med tre välförtjänta poäng för de rödblå.

IFK Värnamo – Östers IF 1-2 (0-1)

Målskyttar: Gustav Ahrn, Malte Rydström

U16

U16-laget spelade sin hemmapremiär i måndags hemma mot Husie IF. Ett hemmalag med sju stycken uttagna spelare på distrikts-läger gick förlorande ur striden med slutresultatet 2-3. Hemmalagets mål gjordes av Isac Sjövall och Alen Zahirovic.

Första matchen för säsongen spelade U16 under föregående helg, där bortabesegrade man Landskrona BOIS med 1-0 efter mål av Isac Sjövall.

Östers IF – Husie IF 2-3 (1-2)

Målskyttar: Isac Sjövall, Alen Zahirovic