DM-guld för U16

Under lördagen bärgades ett DM-guld i P16-klassen hem till Växjö. Vårt U16-lag slog IFK Värnamo i finalen på bortaplan i Värnamo med slutsiffrorna 2-1. Efter två straffmål från rödblått som gjordes av mittfältaren Ruben Lindén.

Efter en jämn första halvlek med halvtidsställningen 1-1, där Öster tog ledningen i matchen efter dagens första straffmål. IFK Värnamo kvitterade strax före pausvilan och matchen var jämn både prestation- och resultatmässigt efter 45 spelade minuter.

I den andra halvleken kunde sedan de rödblåa kamma hem segern efter att 2-1- målet kommit med 20 minuter kvar att spela. Återigen från straffpunkten med Ruben Lindén som straffläggare. Ställningen 2-1 stog sig matchen ut och fjärde gången gillt för vårt U16-lag blev ett faktum.

Samtliga röblåa spelare förtjänar beröm för sin insats i matchen.