En poäng i höstrusket

I en extrem höstmatch match på de blöta gräset hade Öster svårt att få spelet att fungera. Mot slutet av matchen pressade man ändå ordentligt och Björkéns kvittering kunde sånär följts av ytterligare ett mål på Örnbloms fina nick på stopptid.

Fuhre - Johannesson - Östlind

46' Crona (Östlind)
58' Bajrovic (Karlsson)
83' Örnblom (Pavic)

Mer statistik på förbundets matchsida

Bildspel från matchen, foto: Andreas Nilelind/bilderna.it:

FÖRSTA HALVLEK

Öster  började bra trots det bedrövliga underlaget, och fick frispark i tredje minuten efter att David Johannesson blivit nedriven strax utanför straffområdet - en frispark som Pavic försökte placera vid vänstra stolpen men Falkenbergs målvakt Johan Brattberg utan större bekymmer kunde plocka.

Därefter visade det sig hur svårt det är för två lag som vill spela snabb fotboll läns marken att hantera detta underlag och båda lag hade svårt att ens ta sig in i sista tredjedel. Falkenberg såg ut att lyckas i tionde minuten men vinkades helt korrekt av för offside vid Pärssons friläge.

Halvvägs genom halvleken utmanade i all fall gästerna när Özen avslutade från bra läge någon halvmeter utanför vänstra stolpen. Nu hade gästerna jobbat sig till ett spelmässigt övertag och i 26e minuten gav det också utdelning när förre Österspelaren Richard Donkor fick bollen i höjd med straffområdeslinjen och kunde rulla in 0-1.

Bara några minuter senare hade Öster en kvitteringsboll inne efter ett fint anfall som avslutades med att Östlind styrde in Björkéns inlägg i nät, men fick målet bortdömt trots att reprisbilderna visar att han var åtminstone en halvmeter onside.

Minuten före paus hotade Öster igen när Johannesson stressade en back att nick aut bollen till Östlind, som avslutade lågt mot vänstra stolpen där Brattberg precis lyckades trycka ut den till hörna.

ANDRA HALVLEK

Det dröjde tio minuter efter paus innan Öster kom till ett bra läge och då stoppades man abrupt. Mattias Pavic fick bollen från Johannesson och tog sig in mot straffområdet där han gjordes ner av en försvarare men domaren ansåg att det var spel på bollen.

Brytningen ledde till en farlig omställning där Götesson var fri i mitten men Super-Mario Vasilj läste Erik Pärssons spel och kunde bryta ut till hörna.

I 65e minuten blev Österspelarna upprörda och ville ha straff efter att en nickskarv stoppats med armen av en Falkenbergare, men domaren ansåg att armen var nära kroppen och lät spelet gå vidare.

Nu var det dock Öster som ville mest och i 72a minuten kom ett bra anfall längs vänsterkanten där Pavic försökte nå Fuhre med ett lågt inlägg men en försvarare modigt styrde bollen på volley tillbaka till egen målvakt.

Tre minuter senare var det Fuhres tur att servera ett väl avvägt inlägg mot Bajrovic, som fick bra kraft i nickavslutet men skickade det metern utanför högra stolpen. I anfallet efter hade både Fuhre och Shaze hårda avslut som styrdes undan av FFF-ben.

Sju minuter före full tid gav jakten utdelning. Drott spelade in bollen till Björkén, som tog tid på sig, la bollen till rätta och prickade in kvitteringen i bortre burgaveln.

Stopptiden blev intensiv. Först van Shaze boll på mitten och spelade fram Drott, vars låga boll in i mitten strök precis framför benen på en störtdykande Bajrovic. Minuten därefter var legendaren Rodevåg nära att återge gästerna ledningen när han försökte en fräck lyftning över Malmkvist men denne hann rusa tillbaka och rädda.

Slutligen jobbade Öster fram en hörna i slutsekunderna som Filip Örnblom fick bra träff på med pannan men bollen, som gått förbi målvakten, fastnade på en försvarare och stack precis förbi Fuhre och matchen slutade 1-1.