Ny förlust för Östers damer

Det var ett bättre Öster som man fick se under andra matchen i Elitettan. Inte lika krampaktigt som i premiären. Trots detta så fick man inte med sig några poäng från matchen i Eskilstuna. Slutresultat 1-0 till hemmalaget.

Eskilstuna United DFF - Östers IF 1-0 (0-0)
56' 1-0

Östers startelva
S Åhlander
J Arvidsson - M Winqvist – E Karlsson – N Ohlsson
C Ronström – A Hjälmkvist – V Johansson – A Sandell
E Gabrielsson – N Karlsson

Byten
75 C Brändström (A Sandell), 83 F Karlsson (C Ronström)

Årets första bortamatch spelades i Eskilstuna och det var ett revanschsuget Öster som begav sig dit i jakt på poäng. Och så långt ifrån var det inte men på grund av ett uddlöst anfallsspel så blev Eskilstunas mål i andra halvlek det enda målet i matchen. Eskilstuna som har ett fint kontringsspel och en stark mittbacksduo spelade jämnt med Öster som saknade backen Mathilda Hasselgren Larsson (knäskadad) och mittfältaren Christina Albertsen (fotskadad), en duo som ser ut att få vara borta under en längre tid. Något som kan ta lite tid för ett lag att ställa in sig på, framförallt när det är så ungt och oerfaret som Östers. Men jämfört med första matchen mot Sundsvall så var det ett steg framåt och i den första halvleken har Öster ett bra försvarsspel och Erika Gabrielsson på topp skapar två chanser men där skotten blir lite för tama och Eskilstunas målvakt kan utan problem avstyra dessa.

Däremellan har Victoria Johansson en farlig frispark i inledningen av halvleken men annars var det ganska chansfattigt. Farligaste chansen har Eskilstuna som efter en omställning får bollen i djupet, bakom Östers backlinje och Sanna Åhlander är något sen i sin utrusning men kan ändå täcka skottet och rädda Öster från ett baklängesmål. Mycket spel på mittplan, i en halvlek som slutar 0-0.

I den andra halvleken så händer det desto mer och det är Eskilstuna som tar över taktpinnen allt mer. I den 52:a minuten är ett skott från sidan nära att styras in av en Österback men bollen går tätt utanför stolpen. Fyra minuter senare kommer ledningsmålet, 1-0. Från mittplan så går en boll ut till vänsterkanten och Östers backlinje är inte riktigt beredda på den bollbanan. Plötsligt har Eskilstunas vänsterytter sprungit sig fri och avslutet förvaltas på bästa sätt när spelaren kyligt rullar in bollen men benen på Östers Sanna Å. Öster gör sitt bästa för att kämpa sig in i matchen men lyckas inte skapa särskilt mycket.

Erika har ett skott utifrån från håll men annars präglas tyvärr anfallen av ett fantasilöst agerande och med många tekniska misstag. I slutet så chansar Öster och flyttar fram spelare i plan, något som Eskilstuna kan utnyttja. På en hörna är man nära att avgöra matchen men bollen går i ribban, Elin Karlsson räddar en boll på mållinjen via en nick strax därefter och Sanna Å gör en riktigt fin räddning i slutet av matchen på ett skott som skjuts strax innanför straffområdslinjen. Östers stora chans till att stjäla en poäng kommer efter ett inspel från inbytte Caroline Brändström som går in i straffområdet till Erika. Erika vänder halvt och får lite utrymme men träffen blir inte helt perfekt och skottet kan räddas av Eskilstunas målvakt.