Östers IF - IFK Göteborg 1-2 (Tipselit)

U19 förlorade i fredags hemma mot IFK Göteborg med 1-2. IFK Göteborg gjorde två sena mål i den första halvleken. Pontus Gitselov gjorde Östers mål när han reducerade till 1-2 i den 70:e matchminuten.

Laguppställning
Ivan Gibanica
Adam Modig – Jesper Andersson – Hampus Wulff – Jonathan Stolth
Henrik Widén – Otto Eriksson – Jonatan Rehnström – Simon Wennerhag
Pontus Gitselov – Valentino Srpcanski
Byten, Heric W – Emil Jönsson 60 stolth – Mirco 80

Den första halvleken var en jämn tillställning där inget av laget var överlägset det andra, med en liten fördel till Öster. Man hade en bra struktur i laget och spelade disciplinerat. IFK Göteborg är ju som bekant ett lag med bra försvarsspel och med giftiga omställningar, vilket krävde av Öster att inte tappa boll på fel ställen. Öster skapade mycket från kanterna men inläggen rensades undan av välplacerade IFK Göteborg försvarare.

Trots det jämna spelet skulle den första halvleken sluta i moll för Öster. I den 40:e matchminuten gjorde Otto Sahlén på egen hand 0-1. En ledning som utökades till 0-2 i den 44:e matchminuten av Gustav Engvall och Öster fick gå till paus i ett målmässigt underläge.

I den andra halvleken tappar Öster lite av den fina struktur och disciplin man visade upp i den första. Det blev stundtals lite stressat och man valde lite för svåra alternativ i sitt anfallsspel. IFK Göteborg överbelastade på bollsidan vilket öppnade upp ytor på kanterna. Det utnyttjade Öster i den 70:e matchminuten när Jonatan Rehnström hittade Emil Jönsson med en fin crossboll. Emil slog sedan ett inlägg som Pontus Gitselov nickade in i mål. Men närmre än 1-2 kom man inte och IFK fick gå segrande ur matchen.

Stridhs kommentar
–Den största skillnaden mellan IFK Göteborg och oss idag är att de gör mycket färre misstag, vilket är nästintill inga. Deras omställningsspel är mycket bra och de fullföljer varje löpning till ett hundra procent vilket gör det jobbigt för oss. Där tycker jag vi har saker att jobba med. I övrigt tycker jag vi gör en bra match. Vi blir bättre och bättre på det vi jobbar med på träningarna samt att spelarna återigen visar upp en fantastisk attityd och moral. Vi viker inte ner oss utan vi står upp hela matchen igenom och kämpar och sliter för en kvittering.