Östers IF U21-BK Häcken U21: 1-2

Östers IF förlorade kvällens U21-möte med BK Häcken efter att Alexander Henningsson givit hemmalaget ledningen. Nyförvärvet Pablo Piñones Arce gjorde sin första match från start sedan han återvänt från en skada.

Östers startelva
Kljajić
Wihlborg - Vasilj - Andersson (ut 70) - Gustafsson
Henningsson - Lundgren - Bergholtz - Wennerhag (ut 80)
Bojanić - Piñones Arce (ut 74)

Det var Öster som skapade matchens första chans efter några minuter. Bergholtz hade klivit fram och brutit på mitten innan han tog sig förbi gästernas mittförsvar och kom i ett två-mot-ett läge, han valde emellertid att avsluta själv med en chip men Häckens burväktare Mehic lät sig inte luras. Strax därpå fick Häcken ett mål avvinkat för offside efter flipperspel i Östers straffområde.

Efter knappa kvarten tog Öster ledningen efter att Henningsson slitit sig ren och knoppat dit 1-0 på Bojanić precisa hörna. Ledningen skulle dock bli kortvarig. Häcken kontrade nämligen in kvitteringen till 1-1 efter att en kontring på högerkanten resulterat.

Bojanić hade ett bra läge att återigen ge Öster ledningen i matchen efter fint samspel med Piñones Arce, men hans avslut smet strax utanför Mehic vänstra stolpe.

Redan i den andra halvlekens första minut var Bojanić mycket nära att skruva in en frispark som Pablo vunnit i bra läge, bollen strök dock ribbans överkant. Sjabbel i Österförsvaret gav därefter Häckens Bourasami Abdel ett friläge men Kljajić var snabbt ute och kunde avvärja.

Matchen tappade i tempo och det var endast halvchanser som dök upp, Bergholtz hade ett bra volleyskott och Bojanić hade ett hyfsat läge efter att han väggat sig fram tillsammans med Pablo men inte heller han lyckades få bollen i nät.

Ur något som inte verkade så farligt tog gästerna sedermera ledningen. Ett högt inlägg med många spelare i boxen gjorde det svårt för Kljajić som inte kunde få undan bollen och efter ett par studsar fram och tillbaka kunde en Häckenspelare nicka in 1-2 i öppen bur.

Med två minuter kvar av matchen fick Häcken en utvisning efter att Simon Gustafsson fått sin andra varning men tiden var för knapp för Öster och matchen slutade med förlust, 1-2.

Andreas Ottossons kommentarer efter matchen
–Det är en bra U21-match med många bra spelare på planen i båda lagen. Det är en jämn match, i första halvlek kommer vi till ett par bra lägen eftersom vi kan utnyttja att de lyfter fram mycket folk. Vi sätter 1-0 på en hörna men vi har även bud på fler mål. I andra halvlek tycker jag att de får ha ett för stort bollinnehav och därmed får inte vi till någon forcering på slutet, de pressar ned oss helt enkelt.

–Vi gjorde återigen mål på hörna och det är kul att de fungerar bra trots att vi inte tränat tillsammans med det här laget på fasta situationer. Men självklart vill vi även göra fler spelmål.

–Jag upplever att tempot i den här matchen var högre än de tidigare två (mot Helsingborgs IF och Mjällby AIF red anm).

–Mario är stabil i försvaret och plockar bort många bollar. Pablo ser vass ut trots att han är matchotränad, han är en klok och smart fotbollsspelare som jag tror Öster kommer få mycket nytta av.

–Bojanić spelade forward och han gör det alltid bra när han får bollen på fötterna, även han är en smart fotbollsspelare. Jag är nöjd med vad han och Pablos presterade tillsammans på topp.

13' 1-0 Henningsson (Bojanić)