Tipselit: Tung förlust i cupen

Östers U19-lag förlorade på fredagen hemma mot Kalmar FF med 0-1 (0-0). Det skulle bli Östers sista cupmatch för i år. Då man i och med förlusten inte tar sig vidare från gruppen. Matchen var jämn och avgörandet skulle inte komma förens i den 88:e matchminuten.

Laguppställning
Jakob Gerrevall
Albin Johansson – Hampus Wulff – Julius Forsberg – Henrik Widén
Emil Jönsson – Otto Ericsson – Bo Svensson – Mirko Rakic
Valentino Srpcanski – Pontus Gitselov

Matchen präglades av två väl organiserade lag som båda uppträdde mycket disciplinerat. Kalmar gillar som bekant att ligga ganska lågt i sitt försvarsspel för att sedan skapa omställningar. Något som Öster inte tillät idag. Spelet var stundtals mycket fysiskt och det borde ha varit något som passade Kalmars storvuxna lag bra. Men Öster stretade emot i duellerna och då framförallt Bo Svensson på mittfältet som vann ohyggligt mycket närkamper.

Med detta som bakgrund så skapades det inte så mycket rena målchanser. Öster hade ett bra läge i den första halvleken då Pontus Gitselov fick nicka en boll ostört mot mål, tyvärr så hamnade bollen rakt i magen på målvakten. Kalmar vaskade fram ett friläge som Jakob Gerrevall föredömligt avstyrde.

Även den andra halvleken fortsatte i samma mönster som den första. Öster hade en bra period tio minuter in i halvleken då man kontrollerade spelet. Under femton minuter skapade man ett visst tryck mot Kalmars mål och därmed ett par halvchanser men utan utdelning. Mot slutet av matchen så tog Kalmar över spelet och med två minuter kvar av matchen fick man en hörna. På hörnan gjorde man sen tyvärr 0-1. Som ett resultat av att Öster missar i sin markering och Gerrevall var något obeslutsam i sitt ingripande.

Öster lyfte sen upp spelet de sista minutrarna men utan att lyckas kvittera matchen.

Matchens tre stjärnor
3. Bo Svensson – Som gjorde sin bästa match för i år. Han läser spelet bra hela matchen och är alltid på rätt plats. Därtill är han ohyggligt bra i närkamps spelet och vann i stort sett alla sina dueller.
2. Henrik Widén – Var riktigt bra i försvarsspelet även han gjorde sin bästa match för i år.
1. Hampus Wulff – Riktigt stabilt försvarsspel, är rejäl i närkamperna och placeringssäker.

Christian Stridhs kommentar efter matchen:
–Jag tycker vi gör vår bästa match för i år. Framförallt var vårt försvarsspel grymt bra idag. Vi gjorde i stort sett allt rätt förutom hörnan som de gjorde sitt mål på. Surt att förlora matchen men om vi ser till vår prestation så ska vi vara riktigt nöjda. Spelarna visar en bra moral och deras arbetsinsats är lovvärd. Kan vi spinna vidare på det här så tror jag vi kommer bli svårslagna. Vi skapade inte så mycket chanser, men då ska man veta att Kalmar är ett väldigt organiserat och bra lag. Det kändes som matchen kunde ha slutat lite hur som helst, att en tillfällighet skulle avgöra det. Så blev det också min tyvärr inte till vår fördel.