Tredje raka krysset

För tredje matchen i rad tappade Öster tungt i slutminuterna, efter en match där lagen dominerat varsin halvlek.

LANDSKRONA BoIS - ÖSTERS IF 2-2  (0-0)
52' 0-1 Söderberg
83' 0-2 Birgersson
86' 1-2 Eliasson Hofsö
91' 2-2 Torres

Publik: 1976

Nadj
Wihlborg - Vasilj - Bojent - Konate
Lindner - Eriksson - Elvby
Bergholtz - Söderberg - Gero

66 Birgersson (Söderberg), Velic (Gero)
84' Henningsson (Bergholtz)

Utvisning:
80' Eriksson

Båda lagen började trevande i solen på Landskrona IP, och bollade runt. I tredje minuten stack Otto Eriksson fram en boll mot Söderberg, som dessvärre inte var riktigt nära att nå den optimistiskt slagna djupledsbollen. I femte minuten bjöds så hemmalaget på sin första riktigt bra chans, när Bojent slog ett uppspel rakt på Stadier som snabbt ställde om längs högerkanten och skickade in en låg boll till Surprise, som lyckligen inte alls fick träff utan skickade avslutet långt till vänster.På det följande utspelet var Öster nära när Otto Eriksson slängde sig på en boll från Bergholtz och fick bra träff men inte kunde hålla bollen på mål.

Därefter dröjde det till tolfte minuten innan något av värde. Ett samarbete mellan Pa Konate och Gero ledde fram till en vänsterhörna som Wihlborg skruvade hårt inåt, men BoIS-målvakten Niklas Uddenäs kunde precis boxa undan. Efter en halvchans för Söderberg blev det i 14e minuten riktigt farligt när Andrew Stadler kontrade och Nadj fick gå ut och med en resolut glidsaxning hårt förlänga bollen över egen kortlinje. I 16e minuten kom så Östers första riktigt heta målchans när Wihlborg tråcklade sig runt och lyfte in bollen som dessvärre nesligt stack halvmetern framför både Bergholtz och Eriksson, och när Gero fångade upp bollen hade försvaret hunnit samla sig och Uddenäs kunde plocka ner hans inlägg.

Hemmalaget fortsatte skapa mest, och i 22a minuten var det ytterst nära när Sarr lyfte in bollen på bortre stolpen mot Karim som var centimeter från att kunna peta in den bakom Nadj. Två minuter senare stod Gero och Wihlborg för ett snyggt samarbete men skåningens inlägg var decimetern för högt för att Gero skulle kunna trycka nicken på mål. Istället stack hemmalaget strax därefter upp i matchens farligaste anfall. Stadler kom helt fri med Nadj som stod för en fantastisk räddning när han distinkt stötte ut med armen och greppade bollen framför fötterna på BoIS:aren. Nu hade de svartvita fått ordentlig vittring och i 28e minuten var det Sadat som fick skottläge strax utanför straffområdet men skickade bollen högt över läktaren. Minuten därefter trodde alla att hemmalaget slutligen lyckats ta ledningen när en frispark från Mårten Nordbeck studsade in bakom Nadj, men domaren dömde bort målet för offside.

Dryga halvtimmen in i matchen jobbade sig Öster uppåt igen och Elvby var nära att äntligen få näta när han avslutade stenhårt i ribban från distans efter bra förarbete av Gero och Wihlborg. Tio minuter före paus petade Bergholtz snyggt bollen runt sin försvarare och lyfte in en boll som sånär nådde Söderberg, men Sarr stod för en akrobatisk rensning i sista momentet. Fyra minuter före paus blev det än en gång farligt, när Torres fick fritt spår mot mål men Bojent gjorde ett jättejobb och hann tillbaka och få en fot på bollen. Även andravågen blev livsfarlig när Surprise jobbade sig runt hela vänsterkanten och sånär fick in bollen i mitten innan Elvby kunde styra ut bollen över kortlinjen. Även halvlekens sista chans skulle tillfalla hemmalaget när Rønne på stopptid lyfte fram en boll mot Sadat, men ghananen fick bollen lite för långt från sig i mottagningen och Wihlborg kunde rensa ut till ännu en resultatlös hörna.

Landskrona satte full fart direkt efter paus och redan i första minuten ryckte Torres sig förbi flera spelare och levererade bollen ut till Stadler, som dessbättre avslutade halvmetern utanför Nadjs bortre stolpe. Fyra minuter senare fick Surprise frispark i bra läge, som Rønne drog hårt på första stolpen men Nadj kunde trycka ut bollen till hörna.

Lite förvånande tog Öster istället ledningen i 52a minuten. Bergholtz skickade in en låg boll som Gero hoppade över och Söderberg kunde istället styra in 0-1. Tre minuter senare bjöd Öster på snyggt spel och var nära att ta sig genom igen efter att Söderberg klackat fram Wihlborg, men en tuff tackling från Philip Andersson stoppade Wihlborgs effektivt rundning. Den resulterande frisparken ledde till två hörnor, men inga direkta farligheter.

I 64e minuten stod Öster åter för ett par chanser. Först gick Bergholtz själv och sköt via ett ben , något som sånär ställde Uddenäs och resulterade i en hörna. På denna hamnade bollen ute hos Elvby som än en gång fick på en bra träff, men denna gång fick se Uddenäs göra en jätteräddning uppe i krysset. Tre minuter senare gjorde nyss inhoppade Birgersson ett bra jobb på en lång boll från Bergholtz, men halkade i sista momentet.

Med kvarten kvar stack hemmalagets Sarr förbi på högerkanten och såg ut att förtjäna en frispark när Eriksson tog ner honom hårt precis utanför straffområdeslinjen, men Kanerva vinkade avvärjande. Bara minuten senare sprang sig både Alm och Stadler fria på en frispark, men Alm försökte brösta ner bollen och tappade ut den över kortlinjen.

Med dryga tio minuter kvar gick Otto Eriksson in tufft i en närkamp i offensivt straffområde, och fick sitt andra gula kort. När Öster minuterna senare mest såg ut att spela av tid ute på vänsterkanten glimrade Birgersson till och klippte plötsligt in 0-2 nere vid första stolpen. Tvåmålsledningen stod sig dessvärre bara någon minut när hemmalaget lyfte upp hela laget. I 86e minuten lyfte man upp en boll som Lundberg skarvade vidare till Robin Eliasson Hofsö, som helt fri slog in reduceringen via högerstolpen. Redan i nästa anfall var Hofsö sedan nära att kvittera när han lyfte bollen över Nadj, men fick se Wihlborg rensa ut bollen till hörna.

I första stopptidsminuten skulle lyftningarna från hemmalaget så resultera än en gång-. Även denna gång var det Lundberg som var kung i luften och på hans skarvning störtade både Stadler och Torres fram och den sistnämnde kunde rulla in kvitteringen bakom Nadj. Minuten senare skapade Öster trots att man var en man kort ändå en bra chans när Velic höll i bollen inne i straffområdet och skickade bak till Elvby, men denna gång kunde Elvby inte hålla avslutet på mål.