Fotboll i skolan

Prova på NIU-träning

Ta chansen att testa på akademiträning med Östers IF och Procivitas Privata Gymnasium.

Är du intresserad av en plats i Östers IF:s Akademi och förmånen av att träna fotboll på skoltid, så har du chansen att testa detta under lördag den 14 oktober. Inbjudan hittar du här.

Anmälan görs via formuläret här nedan.

Östers IF skolsamarbeten

Allmänt

Sedan mer än ett decennium tillbaka har Östers IF samarbetat med skolor i Växjö. I dagsläget samarbetar vi med två skolor – ProCivitas Privata Gymnasium och Thorén Framtid (årskurs 6-9). Verksamheten är anpassad och certifierad enligt Svenska Fotbollförbundets riktlinjer för Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Fotboll i grundskolan (årskurs 7-9).

Östers IF ansvarar för fotbollsutbildningen. Vid två till tre pass i veckan, beroende på ålder och val av utbildning, ges eleverna goda förutsättningar att träna och utvecklas inom sin idrott. Eleverna skolas i en elitförening som andas historik och framtid. Föreningen erbjuder eleverna bra träningsfaciliteter, både inom- och utomhus, i form av naturgräs, konstgräs och bra utrymmen för fysträning. Träningen genomförs tillsammans med behöriga och meriterade tränare.