Akademisvepet v.21

 

U19

Denna helgen var det vårt U19-lag (U17 gjorde samma resa förra veckan) som reste till Universitetsstaden Lund för bortamatch mot Lunds BK. En match som slutade oavgjort. 

Huvudtränare Fredrik Bild om matchen:

- "Vi tog kommandot direkt och skapade tre bra lägen redan under de första tio minuterna. Vi fortsätter spela bra och skapa chanser men från ingenstans tog Lund ledningen i mitten av halvleken. Vår kvittering kom strax därefter av Emir Avdic. Första kvarten av andra halvlek är vi fortsatt det bättre laget. Vi missar bland annat en straff och har mer boll än hemmalaget. Tyvärr tröttnar vi mot slutet av matchen då vi tar en del felbeslut vilket leder till en böljande matchbild.
Sett över 90 minuter är detta en match som vi borde ha vunnit. Vi skapar ett flertal hundraprocentiga chanser men saknade tyvärr skärpan för att få in bollen i målet idag. Vi får sätta chanserna mot Ängelholm på lördag istället." 

Lunds BK - Öster 1-1 (1-1)

Målskytt: Emir Avdic

 

U17

Denna helgen var det vårt U19-lag (U17 gjorde samma resa förra veckan) som reste till Universitetsstaden Lund för bortamatch mot Lunds BK. En match som slutade oavgjort. 

Huvudtränare Fredrik Bild om matchen:

- "En jämn, tuff match med mycket duellspel och närkamper. Vi startar matchen bra och gör ett otroligt fint spelmål men blir passiva efter målet och släpper in BK Olympic i matchen genom att inte hålla upp vårt bolltempo. De gör två mål under stunder där vi agerar slarvigt, något oturligt men eftersom vi inte skapar fler chanser i första så ger vi dem möjligheten. I andra ändrar vi om i utgångspositionerna och lyckas oftare slå ut deras försvarslinjer. 2-2 kommer efter en bättre andra halvlek och det är vi som ligger på för att göra vinnande målet. Vi är tre decimeter ifrån när Josefanio "Palle" Peleganga löper sig fri men avslutet går tyvärr utanför. Nya tag i nästa omgång." 

Östers IF - BK Olympic 2-2 (1-1)

Målskytt: Gustav Ahrn 2