STYRELSEN

Jonas Karlsson, ordförande

Jonas Karlsson är 55 år och är uppvuxen och bor i Lenhovda med sin familj. Han arbetar som CFO på Fastighetsbolaget Emilshus AB i Vetlanda. Jonas har tidigare arbetat i motsvarande befattningar inom bland andra Holmgrens Bil, Myresjöhus, ProfilGruppen och Hydro Aluminium samt även hunnit med några år som revisor. Jonas har följt Östers IF sedan barnsben och ser fram emot nya säsonger, företrädesvis i Allsvenskan. Många härliga fotbollsminnen genom åren med höjdpunkterna i de Allsvenska gulden tillsammans med seriesegrarna i Superettan och division 1. Genom att arbeta efter föreningens verksamhetsplan ska Öster etablera sig i Allsvenskan igen. Som ordförande kommer Jonas metodiskt och målinriktat arbeta för att fortsatt utveckla verksamheten och inte minst för att etablera långsiktig finansiell stabilitet. Jonas är övertygad om att tydlighet i mål, roller och ansvar blir avgörande för att göra Öster Allsvenskt igen, såväl sportsligt som ekonomiskt.

Johan Lindberg, ledamot

Johan är 53 år och har varit i föreningen i totalt 22 år som ungdoms- och seniorspelare, ungdomsledare och nu styrelseledamot., Civilt driver Johan tillsammans med Mikael Svensson företaget Creon där de hjälper större bolag att stärka sina kunders varumärke via produktmedia. Familjen består av frun Mona och barnen Andreas och Mattias. Målet är precis som för många andra att Östers IF skall etablera sig i Allsvenskan och att få vara med på den resa föreningen har. Valdes in i styrelsen 2016.

Johan Milton, ledamot

Johan valdes in i styrelsen 2016 där hans fokusområden är Akademi & Ungdom samt IT. Han är också engagerad i värdegrundsfrågor och i att skapa goda idrottsliga utvecklingslinjer för föreningens barn och ungdomar.  Johan har en bakgrund som ledare och tränare för Östers IFs P03 och var engagerad i Östers Ungdomsstyrelse under två år.  Han ingår även i Styrelsen för Öster Arena AB, där han arbetar med teknik och IT-relaterade frågor.

Sven Johannesson, ledamot

Sven är uppväxt i Växjö och är Östersupporter sedan barnsben. I sitt dagliga arbete jobbar Sven som skattejurist på Deloitte med hela Småland som arbetsfält. De egna fotbollsmeriterna som spelare är blygsamma med division fyra som högst. Efter att varit ifrån stan i 15 år flyttade familjen tillbaka till Växjö 2001 och bor i en villa på Öster. Sven har under cirka tio år varit ungdomsledare i bland annat Östers IF och har haft hand om 92:orna. Sedan 2009 har han haft uppdrag och suttit med i huvudstyrelsen som bl.a. ordförande under fyra år. Om han inte jobbar eller är engagerad i fotbollen, är det golf och Glasrikets GK samt familjen med barnbarn som gäller. Målet med uppdraget i Östers IF är att utveckla föreningen till att bli Allsvensk på alla nivåer. Öster ska vara i topp när det gäller att ta fram egna spelare som får en bra utbildning på alla sätt samt vara det självklara alternativet i Småland när det gäller rekrytering.

Henrik Stridh, ledamot

Ledamot i Östers IF sedan 2011 med ansvar för dotterbolagen Öster Arena AB och Fotbollsfastigheter i Växjö AB. Vid sidan av engagemanget i Östers IF arbetar Henrik med fastighets- och företagsutveckling genom bolagen Värendshem AB, Hortus Group AB och Quantify AB. Född och uppvuxen i Växjö och har spelat fotboll i flera av stadens lag.

Lisa Johansson, ledamot

Lisa är ledamot i Östers IF:s styrelse sedan år 2020 och ansvarar för Öster i Samhället. Lisa har spelat i Östers damlag, är född och uppväxt i Växjö och har Hovshaga AIF som moderklubb. Lisa har en juristutbildning från Stockholms Universitet och har haft ett antal olika tjänster främst i fastighetsbranschen och även arbetat med näringslivsutveckling på Växjö kommun. Idag arbetar Lisa med affärsutveckling på Fastighetsbolaget Emilshus och har för egen del bytt ut fotbollen mot Padelboll. Lisa är väldigt imponerad av arbetet som görs med Öster i samhället och ser fram mot att vara en del av dess fortsatta utveckling.

Per Lindblad, ledamot

Robert Surbevski, ledamot