STYRELSEN

Jonas Karlsson, ordförande

Jonas Karlsson är 55 år och är uppvuxen och bor i Lenhovda med sin familj. Han arbetar som CFO på Fastighetsbolaget Emilshus AB i Vetlanda. Jonas har tidigare arbetat i motsvarande befattningar inom bland andra Holmgrens Bil, Myresjöhus, ProfilGruppen och Hydro Aluminium samt även hunnit med några år som revisor. Jonas har följt Östers IF sedan barnsben och ser fram emot nya säsonger, företrädesvis i Allsvenskan. Många härliga fotbollsminnen genom åren med höjdpunkterna i de Allsvenska gulden tillsammans med seriesegrarna i Superettan och division 1. Genom att arbeta efter föreningens verksamhetsplan ska Öster etablera sig i Allsvenskan igen. Som ordförande kommer Jonas metodiskt och målinriktat arbeta för att fortsatt utveckla verksamheten och inte minst för att etablera långsiktig finansiell stabilitet. Jonas är övertygad om att tydlighet i mål, roller och ansvar blir avgörande för att göra Öster Allsvenskt igen, såväl sportsligt som ekonomiskt.
E-postjonas.karlsson@ostersif.se

Johan Lindberg, ledamot

Johan är 52 år och har varit i föreningen i totalt 21 år som ungdoms- och seniorspelare, ungdomsledare och nu styrelseledamot., Civilt driver Johan tillsammans med Mikael Svensson företaget Creon där de hjälper större bolag att stärka sina kunders varumärke via produktmedia. Familjen består av frun Mona och barnen Andreas och Mattias. Målet är precis som för många andra att Östers IF skall etablera sig i Allsvenskan och att få vara med på den resa föreningen har. Valdes in i styrelsen 2016.
E-post: johan.lindberg@ostersif.se

Johan Milton, ledamot

Johan har en bakgrund som ledare och tränare för Östers IFs P03. Engagerad i Östers Ungdomsstyrelse under två år och invald i styrelsen 2016.
E-post: johan.milton@ostersif.se

Sven Johannesson, ledamot

Sven är 53 år och är uppväxt på Bastövägen i Växjö. I sitt dagliga arbete jobbar Sven som skattejurist på Deloitte, över hela Småland. Svens egna fotbollsmeriter är blygsamma med division fyraspel som högst. Efter att varit ifrån stan i 15 år flyttade familjen tillbaka till Växjö 2001 och bor i en villa på Öster. Sven har under cirka tio år varit ungdomsledare i bland annat Östers IF och har haft hand om 92:orna. Sedan 2009 har Sven haft ansvar för herrsektionen och suttit med i huvudstyrelsen. Om Sven inte jobbar eller är engagerad i fotbollen, spelar han gärna golf eller reser med familjen. Svens mål med uppdraget i Östers IF är att utveckla föreningen till att bli Allsvensk på alla nivåer. Öster ska vara i topp när det gäller att ta fram egna spelare som får en bra utbildning på alla sätt samt vara det självklara alternativet i Småland när det gäller rekrytering.
E-post: sven.johannesson@ostersif.se

Johan Kåberg, ledamot

Johan inledde sin fotbollskarriär i IFK Gislaved i början på 70-talet – en fotbollskarriär som toppades med guldet i Bullerby Cup 1977. I början av 90-talet spelade Johan i ett hårt satsande Växjö Norra, ett Norra som leddes av den blivande legenden Nanne Bergstrand. Nanne tyckte att Johan hade mycket fotboll i sig... men fick sen sitta kvar på bänken. Och som många missförstådda fotbollsspelare sökte Johan ny klubb. Sandsbro AIK blev ny adress. Karriären tog dock inte fart, snarare hade Johan med ålderns rätt tappat fart på planen och gjorde sig bättre till rätta som programbladsredaktör och speaker vid SAIKs hemmamatcher. Östers IF har Johan följt på nära håll sedan flytten till Växjö 1989. Ett Östers IF som 1989 gick obesegrat genom serien - det är detta, det vinnande Östers IF som Johan vill se på Myresjöhus Arena i framtiden! Utöver Öster finns bara ett favoritlag - Leeds United! Till vardags arbetar Johan som rektor på ProCivitas Privata Gymnasium. Ett fantastiskt jobb där han har förmånen att få arbeta med många lovande spelare i Östers IFs A-lag och Akademilag.
E-post: johan.kaberg@ostersif.se

Johan Iburg, ledamot

Johan Iburg (48 år) har varit ICA Handlare i Nässjö närmare 20 år men valde 2018 att flytta hem till Växjö igen. Är nu bosatt i Sandsbro i Växjö med frun Charlotte, tvillingdöttrarna Emilia & Nathalie (19 år) och Erik (14 år). Johan har varit ungdomstränare och ledamot i ungdomsstyrelsen i Nässjö FF i många år och är en engagerad föreningsmänniska som brinner för idrott i allmänhet och för ungdomsidrott i synnerhet.  Johan spelade själv ungdomsfotboll i Östers IF upp till U-lag innan ”karriären” gick vidare till smått legendariska FK Växjö.

Johan vill kunna bidra med sin erfarenhet att driva en stor verksamhet med tydlig organisation, väl förankrade mål och tydliga verksamhetsplaner. Här är lagbygget vid sidan av planen lika viktig som den på planen. Drömmen är att få vara med på resan att med huvudsakligen lokala resurser återigen etablera sig i allsvenskan. Johan valdes in i styrelsen 2018.

E-post: johan.iburg@ostersif.se

Henrik Stridh, ledamot

Bakgrund i finansbranschen och arbetar idag med riskkapital mot små och medelstora företag, sitter även med i Öster Support AB:s styrelse. Valdes in i styrelsen 2011.
E-post: henrik.stridh@ostersif.se

Fredrik Gustafson, ledamot

Bakgrund som fotbollspelare i Östers IF A-lag, arbetar idag inom försäkringsbranschen. Sportsligt ansvarig i styrelsen. Valdes in i styrelsen 2015.
E-post: fredrik.gustafson@ostersif.se