Cancerstiftelsen Kronoberg besöker arenan

På dagens match finns Cancerstiftelsen Kronoberg på plats och samlar in pengar på arenan för att fortsätta kampen och forskningen mot Cancer. Cancerstiftelsen i Kronoberg kommer tillsammans med Österungdomar under dagens match samla in pengar till cancervård och forskning. Lägg gärna en gåva i insamlingsbössorna runtom på arenan eller swisha din gåva till 123 123 78 41 - meddelande: "Öster". 

Om Cancerstiftelsen i Kronobergs län: 

Cancerstiftelsen i Kronobergs län är en fristående och oberoende organisation som på idéell bas jobbar med att på alla plan förbättra och utveckla cancer-vården och forskningen här i vårt län, där du och vi bor och verkar. I år får 1 200 konobergare cancer och 10 000 står under vård/behandling. 

Sedan starten för 26 år sedan har vi bidragit med nära 8 miljoner kronor på lasarett, vårdcentraler och boenden i vårt län. Allt från små saker som sorgeböcker för barn till flera forskningsstipendier på 150 000 kr. 

Fler exempel är effektivare och modernare utrustning, förebyggande åtgärder och bättre diagnostik, vidareutbildning av vårdpersonal, information och upplysning. Alla som jobbar inom cancervården i länet kan söka bidrag till något som innebär en förbättring. Pengarna som gör detta möjligt får vi in via minnesgåvor, Månadsgåvan, födelsedagar, spontangåvor, gympagrupper, golfklubbar, föreningar, julgåvor, privata insamlingar, välgörenhetskonserter, arv och testamenten. Styrelsen har professionell kompetens i form av läkare och sjuksköterskor men majoriteten är lekmän. Vi står under Länsstyrelsens tillsyn.

Läs mer på: cancerstiftelsen-kronoberg.se