Dags att söka vår fotbollsakademi på ProCivitas

 

 

Bor du i Växjö med omnejd? Är du en spelare som vill satsa seriöst och träna fotboll under skoltid?

 

Vi söker Dig som är mycket intresserad av fotboll och som vill göra en seriös satsning jämte dina studier under gymnasietiden. Om du känner igen dig i vår beskrivning så har vi två olika fotbollsutbildningar att erbjuda Dig.

 

75 gymnasiespelare ingår i vår akademi. Sedan samarbetet tog fart 2003 mellan Östers IF och ProCivitas Privata Gymnasium i Växjö, har det utvecklats i två spår; Nationell Idrottsutbildning (NIU) och Lokal Idrottsutbildning (LIU). Det möjliggör för drygt 25 spelare per år, att träna fotboll i en elitförberedande miljö parallellt med gymnasiestudierna. För Östers IF och ProCivitas är NIU och LIU två skoltekniska termer och vi verkar tillsammans för att kunna erbjuda våra fotbollselever en så likvärdig fotbollsutbildning som möjligt.


I vår gymnasieakademi har vi idag spelare som representerar Alvesta GIF, Hovshaga AIF, IFK Lammhult, Lessebo GoIF, Ljungby IF, Rottne IF, Ryssby IF, Räppe GoIF, Sandsbro AIK, Tingsryds United FC, Växjö DFF, Växjö BK, Växjö Norra IF, Åryds IK, Älmhults IF och Östers IF. 

 

NATIONELL IDROTTSUTBILDNING (NIU)

ProCivitas i Växjö har en certifierad Nationell Idrottsutbildning inom fotboll. Från hösten 2015 erbjuder vi 13 platser. Utbildningen är speciellt framtagen för Dig som vill satsa helhjärtat på fotbollen samt för att Du ska kunna nå nationell elit efter Din gymnasietid. Du erhåller dessutom behörighet för att söka vidare till universitet och högskola.

 

Vi erbjuder en helhetslösning för Dig som vill kunna utvecklas optimalt inom fotbollen. På ProCivitas får Du möjlighet att träna fotboll och fysträning tre pass i veckan. Träningen är förlagd till förmiddagar mellan kl 10.00-11.30, detta för att ge Dig bästa möjligta återhämtning till Dina kvällspass med Din förening.

 

Utbildningens uppbyggnad ger Dig möjlighet att utöva Din idrott under perfekta träningsförutsättningar och med meriterade och högutbildade tränare. Vi erbjuder både utomhus- och inomhusträning i Växjö Tipshall. På Arenastaden och dess nybyggda träningsanläggningar finns fantastiska möjligheter så som High Performance Center där Du i Din träning även kan möta och lära av andra elitidrottare.

 

ProCivitas samarbetar med Östers IF. Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteende och elitidrott är det program vi rekommenderar för Dig som vill läsa nationell idrottsutbildning (NIU). Du kan även läsa på naturvetenskapsprogrammet eller ekonomiprogrammet men då läggs Dina studier ut över fyra år.

 

Programfördjupning

  • Idrottsspecialisering 1 (100 p)
  • Idrottsspecialisering 2 (100 p)
  • Eget val av programfördjupning (100 p)

 

Individuellt val

  • Tränings och tävlingslära 1 100 p
  • Idrottsspecialisering 3 100 p

 

LOKAL IDROTTSUTBILDNING (LIU)

Eftersom Östers IF och ProCivitas vill erbjuda de 23-25 bästa fotbollsspelarna möjligheten, erbjuder vi även 10-12 platser i vår Lokala Idrottsutbildning, vilken ger Dig möjlighet att utöva fotboll på skoltid två pass i veckan mellan kl 10.00-11.30 under årskurs ett och två. Du läser samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende.

 

Programfördjupning

  • Idrott & Hälsa Specialisering 1 (100 p)
  • Idrott & Häsla Specialisering 2 (100 p)

 

TRÄNARE UNDER SKOLTIDEN

Du kommer tränas av Östertränare från A-lag, U19- och U17-lag.

 

SISTA ANSÖKNINGSDAG 1 DEC

Tänk på att din ansökan enbart avser våra fotbollsutbildningar. Ansökan gällande fotboll skickas senast
den 1 december till skolan på blankett som finns här: Ansökningsblankett NIU/LIU – 2015

Sista ansökningsdag för något av skolans program är den 15 februari 2015.

 

UTTAGNINGSTRÄNING 8 DEC

När du skickat in din ansökan är du per automatik inbjuden att delta vid vår uttagningsdag (kl 09.00-16:30) i Tipshallen måndagen den 8 december. Eftersom det gäller Ditt gymnasieval, har Du rätt att söka ledigt från Din skola och vi rekommenderar att Du redan nu ansöker om ledigt från skolan den dagen. Tisdagen den 2 december kommer du att få dagsprogrammet hemskickat via den e-postadress som du angivit i din ansökan.

 

FRÅGOR OM fotbollsakademin

Kontakta gärna Hans Anderzon som är skolansvarig i Östers IF via e-post eller telefon 0470-73 12 06.

 

Mer information om skolan, internatboende, program och utbildningar - www.procivitas.se/vaxjo

 

Välkommen med din ansökan senast 1 december! 

 

Bild: ProCivitas

Text: Hans Anderzon