Denis Velić signerar nytt avtal

Assisterande tränaren Denis Velić tecknar ett nytt avtal som innebär att han fortsätter i klubben fram till och med över säsongen 2019, precis som under året i rollen som assisterande tränare. En förlängning som Denis själv är mycket nöjd med: 
 
- "Det känns väldigt skönt men också självklart för egen del när det handlar om Östers IF och en fortsättning i föreningen. Oerhört inspirerande att få frågan om att fortsätta i rollen som assisterande tränare och något som var enkelt att tacka ja till. 
 
Hur var omställningen från spelare till ledare? 
- "Omställningen var större än jag trodde på förhand. Mer tidskrävande än vad jag trodde och där man ställs inför nya dilemman och beslut. Sådana som man inte hade som spelare på samma vis, då kunde man mest fokusera på sitt spel. Som ledare är det så mycket mer än bara spelet, här måste man lära sig att hantera människan, personen och inte bara fotbollsspelaren. Sen har jag även haft Thomas (Askebrand) som tränarkollega vilket har betytt väldigt mycket, då Thomas verkligen gett mig chansen och ansvar - framförallt i ledning av träningar där jag fått en stor roll. Tillsammans med gruppen så har hela ledarstaben fungerat väldigt bra - hela vägen från tränare till sjukgymnast och lagledare. 
 
Denis kommer att fortsätta att kombinera tränarjobbet med sin civila karriär som kundansvarig på OnePartnerGroup, enligt samma förutsättningar som året som varit.
 
Nu är målet att fullborda denna säsongen på bästa möjliga sätt: 
- "Vi vill avsluta på ett så bra sätt som möjligt hela vägen in i sista omgången och vara med och fajtas om 3 poäng i varje match. 
 
Redan nu med goda förhoppningar om kommande säsong: 
- "År två i Superettan är tuffare än vad många tror, men kan vi bygga vidare på den grund vi har byggt upp under året så finns alla förutsättningar för en stark säsong 2018 och på sikt nå våra framtida mål.