Elvby väljer att inte förlänga inte med Östers IF.

I veckan kom beskedet att Östers mittfältare Josef Elvby väljer att inte förlänga kontraktet med Östers IF. Elvby kom till Öster 2013 och har sedan dess representerat laget i tre olika divisioner. 

 

Josef Elvby kom till Öster 2013 då han lämnade BK Häcken för Växjö-laget. Han har sedan dess varit med och representerat laget i tre divisioner och är en av nyckelspelarna i klubbens framgångar i division 1 och återtåget mot elitfotbollen. 

– Josef har varit en fantastisk tillgång i laget. Han har en vinnande attityd, spelar klokt och har alltid varit 100% förberedd, han har varit ett föredome för många, säger Peter Wibrån, Östers IF.

Kontraktet med Elby löper ut i december 2016. Elvby berättar själv i sociala medier att hans beslut bland annat grundar sig på utlandsflytt med familjen.

"Jag och min familj kommer att spendera våren utomlands. I januari bär det till Spanien, återstår att se vilken klubb och nivå på liga det blir för mig. Ska bli ett kul litet äventyr för hela familjen och även spännande för mig att bli utlänning i mitt nästa omklädningsrum." 

 

Östers IF vill tacka Josef för hans tid i klubben och önskar honom all lycka till i framtiden. 

 

Elvby i korthet:

Kom till Öster: 2013

Moderklubb: IFK Värnamo

Tidigare klubbar: IFK Värnamo, Qviding FIF, BK Häcken.

Beskrivning: rivjärnet på mittfältet. Lovordas för sin inställning på planen och klev fram rejält i slutet på förra säsongen. 

Styrkor: ett riktigt rivjärn som gillar tuffa matcher. Spelar klokt med vinnande attityd.