EM-ambassadörer - Nellie x 2
Dam-EM spelas under sommaren 2013 i Sverige och Växjö är en av arrangörsstäderna tillsammans med Linköping, Göteborg, Halmstad, Kalmar och Norrköping. Finalen spelas på nya Friends Arena i Stockholm. Östers IF har glädjande tagit emot beskedet att två utav föreningens damlagsspelare kommer att vara Växjös officiella EM-ambassadörer. 

Samtliga värdstäder väljer ut personer som skall representera staden som ambassadörer och statuera goda exempel i samband med bland annat marknadsföringen av turneringen. I Växjö kommer det vara två unga fotbollsspelare som delar på uppgiften och båda går att hitta i Östers IF; Nellie Karlsson, 17 och Nellie Ohlsson, 16. EM-generalen i Växjö, Anna Sjödahl säger så här om valet av Nellie och Nellie:

- Dessa spelare är perfekta för detta uppdrag. De är redan förebilder för unga tjejer och killar som spelar fotboll och i och med detta uppdrag så hoppas vi kunna förstärka detta. Vi är glada och stolta över att ha denna duo som representanter. De visar att det går att få spela i landslaget som ung Växjötjej, säger Sjödahl

För tjejernas del kommer detta innebära att man kommer synas en hel del under våren. Tillsammans kommer man få medverka i olika aktiviteter som EM-organisationen genomför, vara med i radioprogram och annan media samt besöka föreningar och skolor eller som tjejerna själva säger:

- Det handlar väl mest om att prata gott om EM-turneringen och Växjö. Vi ska vara positiva och glada helt enkelt.

Under Växjö 2013 Cup så fick tjejerna träffa Victoria Svensson Sandell och Charlotte Rohlin som även dem jobbar som ambassadörer på olika nivåer för EM-slutspelet. Och man blev även officiellt krönta av Sveriges förbundskapten Pia Sundhage som var på besök i Växjö under finaldagen av cupen i Tipshallen. 

Värdstadsambassadörer för Dam-EM 2013 är:
Linköping – Charlotte Rohlin (Linköpings FC)
Kalmar – Rasmus Elm (CSKA Moskva), David Elm (IF Elfsborg), Viktor Elm (fotbollsspelare i AZ Alkmaar) 
Göteborg – Kristina Cohn Linde (vd för MiG)
Halmstad – Sofia Arvidsson (tennisspelare)
Norrköping – Christoffer Nyman (IFK Norrköping), Maria Svensson (IFK Norrköping)
Växjö – Nellie Karlsson (Östers IF), Nellie Ohlsson (Östers IF)

Nellie Karlsson kommer ursprungligen från Hovshaga AIF och går andra året på ProCivitas Gymnasium. Nellie Ohlssons moderklubb är Växjö FF och hon går första året på Kungsmadsskolan.