Förändringar i spelartruppen

Innan fönstret stängde vid midnatt genomförde Öster tre ytterligare förändringar i spelartruppen.

Antonio Yakoub lånas in från Gefle IF resten av säsongen med en köpoption. Antonio är en 21 år gammal anfallare som har fått sin fotbollsfostran i Assyriska FF. Efter att ha stått för väldigt mycket poäng hamnade han i Allsvenska Sirius inför säsongen 2022. Under sommaren lånades han ut till Gefle och var med sina sex mål under hösten en starkt bidragande orsak att klubben kunde ta klivet upp i Superettan. Antonio har representerat såväl Sverige som Finland i juniorlandslagssammanhang. Han beskriver sig själv som en klassisk nia som älskar att göra mål och assistera sina medspelare till bra lägen. Han har stått för 3 mål och 2 assist i Superettan så långt under säsongen varav en del Östersupportrar säkert minns ett av målen uppe i Gävle i somras.

Samtidigt står det klart att Ahmed Bonnah lånas ut till Gefle under resten av säsongen. Ahmed kom till Öster från Sandviken inför säsongen 2022 och har i år stått för 3 mål så långt.

Utlåning i höst blir det också för André Gustafson som kommer att representera Åtvidabergs FF resten av säsongen i division 1. André är en egen produkt som gått den långa vägen genom hela våra Akademi upp till A-truppen.

Vi hälsar Antonio varmt välkommen till Östers IF och önskar Ahmed och André varmt lycka till under sina utlåningar!