Förlust och vinst i Ligacupen för U17 & U19

 

Under lördagen spelades andra omgången av den nya Ligacupen för U17- och U19-lag. Med samma destination och motståndare reste Östers bägge lag till Hällevik för att möta Mjällby AIF. 

 

Första matchen mellan U19-lagen slutade med hemmaseger 1-0 (0-0). I andra matchen tog Östers U17 revansch och vann med 2-0 (0-1). 

 

MATCHFAKTA U19 

 
Östertränaren Christian Stridh om matchen: 
 
- Jag tycker att vi är det bättre laget. Vi gör en ganska bra match... spelmässigt är vi bra, men i sista 1/3-delen och avsluten saknar vi skärpan. Vi borde ha tagit vara på våra målchanser bättre och fått med oss minst oavgjort. 
 
- Vid sämst oavgjort idag så hade vi haft saken i egna händer, men chansen lever fortfarande inför fredagens match mot Kalmar FF. Vinner vi mot Kalmar så kan vi gå vidare på målskillnad. 
 
- Alla gör det bra idag och det är svårt att lyfta fram någon före övriga, men U17-målvakten Pierre Abou Abboud, mittbacken Valentino Srpcanski och mittfältaren Jonatan Rehnström förtjänar ett extra plus. 
 
Nästa match i Ligacupen JA Södra 1: 
Fredag 21 mars Östers IF vs Kalmar FF kl 15.30 (Värendsvallen C-Plan) 
 
Tabeller & Resultat Ligacupen JA Södra 1 --> www.smalandsfotbollen.se 
 
 

MATCHFAKTA U17 

 
Östertränaren Evgueni Kouznetsov om matchen:
 
- En välförtjänt seger. Vi tar ledningen i mitten av första, men vi är inte vana vid att leda matcher i sådana här sammanhang. Istället för att fortsätta spela avslappnat och våga offensivt så drog vi istället ner på tempot för att försvara resultatet. 
 
- I halvlek snackade vi om att inte backa hem för mycket. Vi snackade om att våga spela avslappnat med att vi på ett disciplinerat sätt skulle stänga centrala uppspels- och avslutsytor för Mjällby. Backlinje och mittfältare låg rätt i sina positioner och jag tycker att alla gör en bra prestation över hela matchen. Efter 2-0 kändes det att vi blev mer avslappnade och kunde kontrollera matchen ut.
 
- Jag brukar lyfta fram lagdelar och idag gjorde alla ett bra jobb. Våra avbytare kom in och gjorde det mycket bra så det ska beskrivas som en lagseger. Forwarden Karl Hjertberg som debuterade från start förtjänar ett omnämnande för sitt defensiva och offensiva arbete med vassa djupledslöpningar. Jag tycker också att mittbacken Filip Stenmark utmärkte sig med ett stabilt agerande i försvarsarbetet men som också bidrog i vår offensiv med sina uppspel. 
 
- Dagens seger placerar oss tvåa i gruppen efter Kalmar FF. Lördagens match blir därför avgörande för vilket lag som går vidare till slutspel. 
 
Nästa match i Ligacupen PA Södra 1: 
Lördag 22 mars Kalmar FF vs Östers IF kl 14.00 (Gasten) 
 
Tabeller & Resultat Ligacupen PA Södra 1 --> www.smalandsfotbollen.se