Full pott mot Halmstad

I en säsong som inte gett vad vi hoppats kan ingen i allafall klaga på utfallet mot HBK. Onsdagen innebar tre nya poäng mot hallänningarna efter ett nickmål av Fredrik Lundgren på en ovanligt lyckad hörnvariant tidigt i matchen.

Kapcevic

62' Vall (Helg)
69' Silka (Johansson)
73' Örnblom (Berg)

Mer statistik på förbundets matchsida.

DENIS VELIC OM MATCHEN:

"Vi kommer ut starkt, framför allt vår högersida och inleder matchen hyfsat bra. Vi får en start med 1-0 på en fast situation och får ett utgångsläge som är väldigt gynnsamt, som vi inte varit i så många gånger det här året.

Det kändes förstås skönt, men förde också med sig att vi tappar litegrann. Det har förstås med det mentala att göra att vi börjar redan i första halvlek att slå vakt om våra poäng. Det var inte alls meningen utan vi började skrika och försökte få upp laget.

I den situationen vi är så blir det ju undermedvetet att vi tar ett par steg tillbaka istället för att kliva på.

Jag tycker att första halvlek är ganska jämn, i andra har Halmstad ganska bra grepp på oss och vi lever farligt många gånger.

Rent prestations- och fotbollsmässigt tycker jag inte det är tillräckligt bra, vi önskar mer av vårt eget spel och att kunna behålla bollen längre sekvenser men arbetsinsatsen är vad den bör vara i den situation vi är.

Jag är otroligt nöjd och stolt och glad över de tre poängen. Vi lägger ner ett otroligt jobb, vi kastar oss och offrar oss."

I en match som inleddes otroligt avvaktande från båda sidor hettade det så till lite efter knappa sju minuter, när  Dragan Kapcevic borde fått frispark i bra läge efter en solklar armbåge i nacken från en HBK-mittback. Detta såg ut att få fart på Öster som satte till mer i duellerna och snabbt hamnade högre.

Bara minuten senare vände Mattias Pavic runt och spelade Johan Persson som levererade en bra boll mot Calle Johansson. Denne passerade tre försvarare och lyckades trots ett par ryck i tröjan få iväg ett lågt skott mot första stolpen som tvingade Malkolm Nilsson att styra ut bollen till hörna.

På hörnan fick vi se en bra variant där Simon Helg slog bollen kort, fick den i retur från Johansson och sedan lyfte en perfekt boll in på Fredrik Lundgren som distinkt nickade in bollen tätt intill högra stolpen.

I 14e minuten oroade gästerna för första gången när lagets Rasmus Wiedesheim-Paul petade bollen förbi backlinjen och på ett långt uppspel inte helt olikt det där lagkamraten Boman sänkte Öster hösten 2013 sånär sprang sig fri men en resolut om än inte stilren brytning av Lundgren förpassade bollen i målman Anderssons trygga famn.

Ännu farligare blev det tio minuter senare när Halmstad efter en frispark jobbat farm en vänsterhörna och  Wiedesheim-Paul fick väl mycket utrymme vid bortre stolpen men trots hyfsat tryck i nicken inte kunde överlista en välplacerad Tobbe.

Knappa halvtimmen in i matchen jagade Öster fram en ny hörna och vi bjöds på en diametralt motsatt variant. Vi var många som hann börja sucka över den långa bollen från Helg innan Oliver Silverholt mötte upp med en fin vänstervolley och lyfte bollen över Nilsson men dessvärre i ribban (vilken ramträff i ordningen blir det denna säsong?).

Öster var mycket nära att jobba fram ett jätteläge i 37e minuten när Helg lyfte bollen över sin ytterback på en väldigt öppen Calle Johansson, men fick läget avvinkat på vad som måste varit en väldigt snäv offside.

Halvlekens sista chans gick även den till Öster när Pavic sprang  sig fri på en diagonalboll två minuter före paus, men hans låga boll in i mitten styrdes av ett ben och nådde inte fram till sin avsedda mottagare Kapcevic.

Öster startade också andra halvlek piggt och bara två minuter hade gått när Andreasson hittade ut med en bra boll mot Kapcevic, som vände och vred på sin mittback men skickade avslutet tätt utanför stolpen i högra burgaveln.

Efter en period med mest boll för gästerna stack Öster upp igen i 52a minuten när Helg hann upp ett överlångt inlägg och skickade in bollen på Kapcevic som visade hur bra han är på att hålla i boll innan han vände runt och fick iväg ett hyfsat hårt avslut metern över högra krysset.

Tio minuter senare skapade gästerna sin bästa chans i matchen när Allansson lyfte in en frispark och en försvarare nickade undan bollen mitt framför händerna på Andersson vilket gav Andreas Johansson fri lejd att nicka in kvitteringen men en fantastisk rensning på mållinjen av lagkapten Karlsson minimerade skadan till en hörna.

I 65e minuten stal nyss inbytte Johannes Vall boll på mittplan och drog igång ett anfall som slutade med att Andreasson kunde avsluta tätt ovanför ribban över vänstra krysset.

Efter en period där ingendera laget kom nära några målchanser hettade det till igen fem minuter före slutet. Först gick HBK:s Karim omkull till synes enkelt i Östers straffområde, vilket även domaren tyckte. Strax därefter var Alexander Johansson på väg igenom men en orädd insats av Tobbe Andersson avstyrde denna.

Minuten före full tid bjöds vi på en uppvisning av Oliver Silverholt som fick bollen på egen planhalva och avancerade 40 meter mot sitt gamla lag innan han efter en tämligen oöm touch precis utanför offensivt straffområde tappade bollen.

Minuten senare kunde Öster stängt matchen när Silka fick bollen nednickad till sig av Kapcevic och försökte slå den vidare diagonalt in i straffområdet till en helt fri Pavic men en mittback kunde fånga upp bollen i sista ögonblicket.

Avslutningen blev dramatisk när Boman i 92a minuten gjorde ett mycket bra jobb med att ta med sig bollen in i Öster straffområde innan han spelade bakåt till Karim som avslutade lågt mot högra stolpen men fick se Tobbe Andersson göra en kvalificerad räddning och säkra trepoängaren för hemmalaget.