GAIS-Östers IF 2-2 (Tipselit)

Östers U19 lag spelade på lördagen oavgjort borta mot GAIS. Man låg under med 2-0 i halvlek men fick med sig 2-2 efter mål i den andra av Jonatan Rehnström och Pontus Gitselov.

Laguppställning
Jakob Gerrevall
Albin Johansson – Hampus Wulff – Jesper Andersson – Henrik Widén
Adam Modig – Otto Ericsson – Jonatan Rehnström – Filiph Hausenkamph
Valentino Srpcanski – Simon Wennerhag

Byten
Albin Johansson – Jonathan Stolth (45´), Filip H – Pontus Gitselov (60´)

Första halvlek
Den första halvleken var en jämn historia där inte något av lagen fick initiativet i matchen. Trots det var det GAIS som fick med sig en 2-0 ledning in till pausvilan. Öster var inte tillräckligt tydliga i närkampsspelet och just förlorade närkamper föranledde båda backlängesmålen. 1-0 kom i den 19:e minuten när Shkelqim Krasniqi slog in en stolpretur i öppet mål. Tio minuter senare tilldömdes GAIS en tveksam straff när ett inlägg touchade Hampus Wullfs arm och Benjamin Eriksson satte 2-0 till GAIS.

Öster spelade stundtals bra efter de båda målen och man var som bäst när man spelade med ett högt bolltempo och med mycket rörelse. Man fick med sig många fasta situationer och vaskade fram några reduceringslägen ur det. Simon Wennerhag hade ett skot som smekte stolpens utsida vilket blev signifikativt för Öster i den första halvleken.

Andra halvlek
Öster fick en drömstart i början av andra halvlek då man tilldömdes en tveksam straffspark. Därmed var det kvitterat i antal tveksamt dömda straffsparkar och genom Jonatan Rehnström reducerat i matchen.

Fyra minuter senare fick GAIS en spelare utvisad efter att han ådragit sig två stycken gula kort i en och samma sekvens. Det första gula fick han för osportsligt uppträdande och den andra för snack. Öster förde spelet efter utvisningen och i den 74:e matchminuten så gjorde inbytte Pontus Gitselov 2-2 på ett inlägg från Jonatan Rehnström.

Med en kvart kvar av matchen och med en man mer så kändes det som om Öster skulle kunna forcera in ett mål till. Men man blev lite överambitiösa i sina försök där man oftast sökte en avgörande passning i ett tidigt skede, istället för att visa lite mer tålamod. Den bästa chansen man fick var ytterligare straffsituation där Simon blir dragen i axeln när han hade fri väg mot mål, men domaren gick denna gången på devisen ”hellre fria än fälla”.

Stridhs kommentarer efter matchen
–Vi är för dåliga i vårt närkampsspel i den första halvleken vilket jag tycker leder till att de kunde göra två mål. I halvtid bestämde vi oss för att inte sitta och tycka synd om oss själva. Tyckte väl inte att resultatet speglade matchbilden och det kände spelarna också. Vi knöt näven och kom tillbaka i den andra halvleken och lyckades få med oss ett oavgjort resultat.

–Hade vi haft lite mer tålamod mot slutet av matchen när vi var en man mer så hade vi kanske till och med kunnat vinna matchen. Men jag tycker vi ska vara nöjda med 2-2 när vi ligger under med 2-0 efter den första. Jag tycker spelarna visar karaktär som går in i den andra halvleken och ser till så att vi får med oss en poäng.

Matchens tre stjärnor:
3 – Otto Ericsson – Bra inställning, visar driv och driver på övriga spelare i laget.
2 – Jakob Gerrevall – Lugnt och stabilt agerande mellan stolparna.
1 – Adam Modig – Fortfarande väldigt stabil i försvarsspelet samt en klar utveckling i det offensiva spelet.

Nästa match för U19 är nu på fredag hemma mot IFK Göteborg (18:00 C-plan.)