Inför Ängelholms FF

Superettan är framme vid omgång 23 vilket innebär att Östers IF åker till skåne för att möta Ängelholms FF. 

Öster ställs mot ett starkt Ängelholm som vunnit 7 av hittills 11 spelade hemmamatcher, något Roar Hansen är väl medveten om: 
"Det är ett riktigt bra lag de har, inte minst på hemmaplan som sagt. Jag hoppas att vi kan ta revansch både på dom och på oss själv efter fjolårets möte där nere, då vi åkte på däng med 3-0 och gav dom en enkel match via massor av misstag och tidiga mål. Det skall inte behöva upprepas. Vi måste ha respekt för dom och hålla oss till vårt spel, både vad gäller offensivt och defensivt, fuskar man så straffas man, så enkelt är det i fotboll. 
Senast mot Värnamo så tappade vi i princip allt efter vårt mål, det får inte se ut så på den här nivån, vi måste hålla uppe vårt spel tills matchen blåses av. 
Sen så är de säkert riktigt revanschsugna på oss såklart efter vår turliga seger i våras."

I spelartruppen blir det två förändringar jämfört med förra matchen; Elmin Nurkic kommer in efter sin avstängning och Andreas Birgersson vilas då han har fått en "baksida lår" känning.. 
En glädjande nyhet är dock att Månz Karlsson åter är med på lagets träningar och kan komma att delta i nästkommande match, hemma mot Jönköpings Södra. 

Öster har följande trupp tillgänglig inför matchen: 

Alexander Nadj, Joakim Wulff, Stefan Karlsson, Mario Vasilj, Patrik Bojent, Joachim Lantz, Jesper Andersson, Elmin Nurkic, Johan Persson, Fredrik Lundgren, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Marcus Bergholtz, Andreas Wihlborg, Denis Velic, Jonas Hellgren, Matteo Blomqvist-Zampi, Freddy Söderberg, Filip Thurn. 

Matchen spelas fredag 14/9 kl 19:20 på Ängelholms IP. 

Supporterklubben Eastfront anordnar bussresa, mer info på eastfront.net. 

Du som ändå inte ser matchen på plats rekommenderas att följa den via vår Twitter på twitter.com/ostersif och/eller hashtaggen #oiflive. 

Du kan även följa matchen på Smålandspostens hemsida, i Sveriges Radio (web) eller på TV4Sport. 

Text: Patrik Karlsson