Inför Assyriska

Mitt i fotbollsfebern ska Östers IF spela match igen, denna gång på hemmaplan mot Södertäljeklubben Assyriska FF. 

Det är två utvilade lag som drabbar samman under tisdagskvällen. Öster har haft en veckas speluppehåll efter derbysegern borta i Värnamo, för statistikbitarens intresse var detta femte segern och sjätte obesegrade matchen av de sex smålandsderbyna som spelats sedan Roar och Kalle blev tränare. Nu blir det tätare matchande med tre matcher inom en tiodagars period. 
Först ut i dessa matcher är alltså Assyriska FF, med 15 säsonger i näst högst serien och en säsong i allsvenskan. Assyriska har haft ännu längre vila än Öster p.g.a deras hemmaplan fått nytt konstgräs och de fått skjuta fram en match. Senaste laget spelade var 27 Maj borta mot Ljungskile där man fick åka hem utan poäng efter 1-3 förlust. 

Assyriska är ett lurigt och svårbedömt lag, de blandar och ger i sina prestationer, vissa matcher har man gjort jättebra t.ex segern på Söderstadion mot Hammarby, och andra matcher mindre bra som i senaste matchen där Ljungskiles Kenny Pavey hade stor show och gjorde hattrick. 

I Assyriskas mål står Alvestasonen och förre Östermålvakten Robin Malmqvist. Robin har efter Östertiden varit en säsong i Halmstads BK och en säsong i Tromsö, Norge på lån. 

Roar Hansen kommenterar sina förväntningar på matchen: 
Det är helt klart en toppmatch och det kommer säkert bli en tät match, vi är rätt lika med tanke på att båda lag vill ha mest boll och kontroll över matchen. Jag upplever ofta att matcherna mot Assyriska är bra och underhållande så det talar ju för en härlig match. 

Inget av lagen har några avstängningar, vilket betyder att Roar Hansen och Kalle Björklund har följande spelare att tillgå vid trupputtagningen inför matchen: 

Alexander Nadj, Darmin Sobo 
Elmin Nurkic, Stefan Karlsson, Karl-Johan Lindblad, Månz Karlsson, Mario Vasilj, Patrik Bojent, 
Johan Persson, Denis Velic, David Vidarsson, Fredrik Lundgren, Andreas Wihlborg, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Jonas Hellgren, Lucas Ohlander, Kevin Amuneke, Matteo Blomqvist-Zampi, Andreas Birgersson, Freddy Söderberg, Anton Henningsson 

Matchen spelas tisdag 12/6 på Värendsvallen i Växjö. 

Du som inte är på plats följer bäst matchen via vår twitter #oiflive. 

Matchen går även att följa på Smålandsposten eller i Sveriges radio (web).

Patrik Karlsson