Inför: Djurgården - Östers IFFör en vecka sedan spelade Östers IF mot IFK Värnamo. En match som växjölaget till slut vann enkelt. 
På lördag väntar tuffare motstånd då Öster åker upp till Stockholm för att möta den allsvenska seriekollegan Djurgårdens IF. Vi kollade med tränare Andreas Thomsson för att höra hur veckan varit. 


Vad tar ni med er från matchen mot Värnamo? 

- Det är alltid bra att vinna. Jag tycker vi gjorde en helt ok match för att vara en träningsmatch tidigt på säsongen. Vi försökte mycket och hade mycket bra intentioner. Det som var mindre bra var att vi blev lite trötta i slutet av perioderna (matchen spelades 3x30 minuter). 


Vad behöver ni bli bättre på? 

- Allt kan bli bättre, men vi fastnade ibland på kanterna och hade stundtals ett taskigt passningsspel. Speciellt sista 30 när vi blev trötta. Sen blir det alltid lite rörigt när man byter mycket folk. 


Hur har träningsveckan varit? 

- Vi har haft en bra vecka där vi har jobbat på. Idag har vi haft lite mer individuell träning där några har varit nere i Karlskrona och gjort tester. Övriga har varit i simhallen och i gymmet. 


Tränarstaben har jobbat tillsammans några veckor, hur fungerar sammarbetet? 

- Vi har ett bra sammarbete. Alla har hittat sin roll, som också faller sig naturligt. Mattson har hand om boxspel och anfallsspel medan Jörgen har jobbat mycket med positionsspel hos mittbackarna. Men vi är en bra grupp tillsammas med fys och målvakstränare. Vi är ett gäng som vill mycket och tillsammans sitter vi inne på mycket kunskap. 


Till sist hur är skadeläget? 

- Det ser bättre ut. Vi väljer dock att vila Pablo och Kenny. Det är inget allvarlig men de har lite känningar och vi vill inte ta några onödiga risker. Hade det varit omgång 28 i serien hade båda starta. Det är stor skillnad på att spela inne i tipshallen och en utematch i minusgrader. I övrigt är Wulf, Matteo och Filip långtidsskadade.
Matchen spelas på Stadshagens konstgräs lördagen 9 februari. Avspark kl. 15:15. Har du inte möjlighet att vara på plats går det att följa matchen via twitter.com/ostersif (#oiflive, #oiflove).