Inför Falkenbergs FF

Efter segerfest och hyllning på Stortorget i början av veckan är det åter dags för allvar igen då superettan rullar vidare med match på bortaplan mot Falkenbergs FF. 

Falkenberg ligger strax ovanför negativa kvalstrecket och behöver få in tre poäng till för att vara på säkra sidan, så det lär vara en ytterst välmotiverad motståndare som väntar. 

Roar Hansen ser fram emot matchen, och tror inte att laget kommer vara lika tagna av stundens allvar som man tycks varit de senaste matcherna: 

Nu när vi äntligen är poängmässigt klara utan att behöva kvala tror jag att mycket tyngd släppt från killarnas axlar. Jag märkte faktiskt i somras, när vi återsamlades efter sommaruppehållet att det var en helt annan känsla i gruppen, att det på vissa håll hade funderats lite för mycket kanske, istället för att ta en match i taget och bortse från nästa år. I och med att vi satt oss i en position som serieledare redan i våras är det nästa ofrånkomligt att tankarna kommer på sina håll. All denna framgång som vi upplever i år kanske man bara får uppleva en gång i sin karriär, med fantastiska matcher, ny arena och en klubb som verkligen ser framåt. 

Vad gäller matchen måste vi räkna med att Falkenberg kommer ruskigt taggade, de har mer att vinna, genom att hålla sig kvar i superettan, än vi just idag men vi siktar såklart på seriesegern. Vi ska gå in och spela vår bästa fotboll oavsett vad det gäller, vi har trogna fans som följer oss både på plats och på distans via medier och de har rätt att kräva det bästa från oss. Vi ska avsluta säsongen på bästa sätt! 

Öster har Mario Vasilj avstängd och Månz Karlsson skadad, och sänder därmed följande trupp till matchen: 

Alexander Nadj, Joakim Wulff, Stefan Karlsson, Joachim Lantz, Karl-Johan Lindblad, Patrik Bojent, Elmin Nurkic, Johan Persson, Fredrik Lundgren, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Marcus Bergholtz, Andreas Wihlborg, Denis Velic, Jonas Hellgren, Matteo Blomqvist-Zampi, Andreas Birgersson, Freddy Söderberg. 

Matchen spelas söndag 28/10 kl 16:00 på Falkenbergs IP. 

Du som inte följer matchen på plats rekommenderas att följa den via vår Twitter på twitter.com/ostersif och/eller hashtaggen #oiflive. 

Du kan även följa matchen på Smålandspostens hemsida och i Sveriges Radio (web). 

Text: Patrik Karlsson