Inför IFK Värnamo

Premiär på Myresjöhus Arena

Superettan är framme vid omgång 22, vilket innebär att det blivit dags för Östers IF att flytta från Värendsvallen till nya Myresjöhus Arena där man inleder mot IFK Värnamo. 

Det utlovas en fotbollsfest utan dess like i Småland under måndagskvällen då IFK Värnamo  kommer på besök för årets första smålandsderby i Växjö. Arenan är i det närmsta slutsåld, det kommer vara 12000 på plats för att bevittna denna historiska men ack så viktiga match. Dessutom laddar vår supporterklubb Eastfront för ett mäktigt TIFO under matchinledningen, så det finns alla anledning att ta sig till arenan! 

Roar Hansen fick ett par frågor om kommande match: 
Roar, att byta hemmaarena gör man kanske bara en gång i sin karriär, är det något som kan påverka spelarnas prestationer? 

- Jag tror inte att det påverkar i matchen som helhet, däremot så är det ju bara vanliga människor vi har att göra med och många av dem är fostrade här i regionen, i Växjö och Östers IF och givetvis är detta en jättestor grej för dom. Men jag förväntar mig att anspänningar och negativ nervousitet släpper under värmningen.  Även om detta är en superhändelse i ens liv måste man landa och få ner fötterna på jorden innan match, rent krasst så för oss spelare och ledare så är det en fotbollsplan som alla andra, däremot är allt runtomkring av sällan skådad dignitet i vår värld. Den allra största förändringen blir ju upplevelsen från sidan jämfört med Värendsvallen. 

I senaste matchen vände ni återigen ett underläge, 0-1 i paus blev 4-2 vid  slutsignalen. Ni verkar ha en riktig styrka i laget. 
- Vi litar på varandra till hundra procent, vi höjde oss på vissa punkter efter paus och det var just de punkterna som gjort att vi inte fått in bollen i första halvlek. Dessutom är vi ett hårt arbetande lag, och hårt arbete lönar sig, den som säger något annat talar inte sanning. 

I matchen mot Varberg fick Elmin Nurkic en varning och är därmed avstängd, annars är det samma trupp som senast eftersom det fortfarande finns frågetecken för om Patrik Bojent och Månz Karlsson kan delta i matchen. 

Öster har därmed följande trupp tillgänglig inför matchen: 

Alexander Nadj, Joakim Wulff, Stefan Karlsson, Mario Vasilj, Joachim Lantz, Jesper Andersson, Johan Persson, Fredrik Lundgren, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Marcus Bergholtz, Andreas Wihlborg, Denis Velic, Jonas Hellgren, Matteo Blomqvist-Zampi, Freddy Söderberg, Andreas Birgersson, Filip Thurn. 

Matchen spelas måndag 3/9 kl 19:20 på Myresjöhus Arena i Växjö. 

Du som inte ser matchen på plats rekommenderas att följa den via vår Twitter på twitter.com/ostersif och/eller hashtaggen #oiflive. 

Du kan även följa matchen på Smålandspostens hemsida, i Sveriges Radio (web) eller TV4Sport. 

Text: Patrik Karlsson