Inför IFK Värnamo - Öster

Efter åtta dagars matchledighet går imorgon Öster in i omgång 10 då man åker till Finnvedsvallen och möter IFK Värnamo. 

Öster kommer såklart stärkta till matchen, både då man är serieledare med sju poäng ner till tvåan Hammarby, som dessutom har en match mer spelad, och med bortamatchen mot Värnamo förra säsongen i minnet. Då vann Öster med 1-0 i ösregnet och segerskytt den gången var Mario Vasilj som resolut nickade in Denis Velic`s hörna sent i andra halvlek. 

IFK Värnamo som under vintern drabbats av tunga spelarförluster ligger f.n näst sist men tog en meriterande seger borta mot Trelleborg i förra omgången. Spelare som Loret Sadiku (till Helsingborg) och Viktor Claesson (till Elfsborg) har lämnat och därmed också den stabilitet de stod för på IFKs mittfält. Men trots allt är det mittfältet som är lagets starkaste lagdel med spelare som Jonathan Ring, Dzenis Kozica, Adbul Khalili (lån från Helsingborg) och Vladica Zlojutro mäter man sig med de flesta lag i serien, den sistnämnda är dock avstängd mot Öster. 

Öster saknar ingen spelare och tränarduon Björklund-Hansen kan ställa starkast möjliga Österlag på planen. 

Roar kommenterar hur man tacklar risken för underskattning när man är och har varit serieledare ett par omgångar och som nu möter lag i tabellens botten: Det är ganska enkelt egentligen, spelarna måste förstå att vårt lag aldrig är bättre än vår sämsta position. Och det finns inget lag i årets serie som inte kan slå vilket annat lag som helst, så vi kommer som vanligt fokusera på att spela vårt spel och förväntar oss en lika tuff match som de nio vi hittills spelat i år. Skulle det vara så att vi går och förlorar p.g.a dålig inställning eller liknande blir jag riktigt irriterad och besviken på laget, är det däremot så att vi gjort vårt bästa och ändå förlorar, då kan jag acceptera det. 

Truppen som åker till Värnamo var i skrivande stund inte helt spikad, men följande spelare är aktuella för matchen: 

Alexander Nadj, Darmin Sobo 
Elmin Nurkic, Stefan Karlsson, Karl-Johan Lindblad, Månz Karlsson, Mario Vasilj, Patrik Bojent, 
Johan Persson, Denis Velic, David Vidarsson, Fredrik Lundgren, Andreas Wihlborg, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Jonas Hellgren, Lucas Ohlander, Kevin Amuneke, Matteo Blomqvist-Zampi, Andreas Birgersson, Freddy Söderberg, Anton Henningsson 

Matchen spelas måndag 4/6 kl 19:20 på Finnvedsvallen i Värnamo och Eastfront arrangerar såklart resa, se mer på www.eastfront.net

Du som inte är på plats följer bäst matchen via vår twitter #oiflive. 

Annars går matchen även att följa på TV4Sport, Smålandsposten, Sveriges radio (web).

 

Patrik Karlsson