Inför J-södra - Öster

Superettan har kommit fram till sin fjärde omgång och Öster åker till Jönköping för att göra upp i årets första smålandsderby mot J-Södra. 

Det är två lag med full pott efter tre omgångar som gör upp om poängen på Stadsparksvallen på söndag eftermiddag. Det finns vid seger chans att få en liten lucka ner till övriga topptippade lag som börjat året lite trevande. En lucka som kan komma att vara viktig i det långa loppet framåt hösten. 

Öster har riktigt goda minnen av derbymatcher från föregående säsong då vi tog full pott, tolv poäng på de fyra matcherna. Mot J-Södra slutade matcherna 3-0 på Stadsparksvallen i Jönköping och 2-1 på Värendsvallen. 

J-Södra har gjort en del förändringar, dels har man fått en ny tränare i Mats Gren, som till största del av karriären, femton år, spelat i schweiziska Grasshoppers men som nu tjänstgör som tränare. Han kommer närmast från ett tränarjobb i danska Vejle. På spelarsidan har man bl.a fått in Karl Svensson från IFK Göteborg och Viktor Rönneklev från IFK Norrköping för att stärka upp sin försvarslinje. Man har också ett riktigt starkt anfall med Daryl Smylie och proffsryktade Branimir Hrgota i spetsen, vilka har bidragit till att laget gjort flest mål på de tre hittills spelade omgångarna, de delar även skytteligans första plats med 3 mål vardera. 

För Östers del är alla spelare utom sedan tidigare skadade Jocke Wulff och Filip Thurn tillgängliga. 
Roar Hansen ger sin syn på matchen mot J-Södra: 
Vi har stor respekt för J-Södra, de har visat upp fantastiska resultat och är med i toppen för att de förtjänar det. Matchen som sådan kommer stå mellan två ganska lika lag, jag tror att mittfältsspelet kan komma att bli avgörande. Vi har med oss vår goda lagmoral och vi vet att vi kan vända ett underläge om så skulle uppstå, vi låg ju under både mot Trelleborg och Ängelholm men gick segrande ur båda matcherna. 
Laget med de mest fokuserade spelarna över 90 minuter kommer gå vinnande från matchen.

Prelimänar trupp för Öster:

Alexander Nadj, Darmin Sobo
Elmin Nurkic, Stefan Karlsson, Karl-Johan Lindblad, Månz Karlsson, Mario Vasilj, Patrik Bojent, 
Johan Persson, Denis Velic, David Vidarsson, Andreas Wihlborg, Alexander Henningsson, Jonas Hellgren 
Kevin Amuneke, Matteo Blomqvist-Zampi, Andreas Birgersson, Freddy Söderberg, Anton Henningsson 

Matchen spelas på Stadsparksvallen i Jönköping, Söndag kl 17:20. 

East Front anordnar bussresa till matchen, för mer info besök East Fronts hemsida. 

Vi liverapporterar på twitter #oiflive, smp.se rapporterar på nätet, SR rapporterar i webradion och TV4Sport visar matchen på tv. 

Patrik Karlsson