Inför Landskrona BoIS

Efter landslagets VM-kval fortsätter nu superettan med omgång 28 och det innebär besök av Henrik Larssons Landskrona BoIS. 

Östers tränare Roar Hansen ser med tillförsikt både framåt och bakåt när det gäller fredagens motståndare: 

Vi gjorde, enligt mitt sätt att se det årets hittills bästa match där nere. Med tanke på att vi spelade med en man mindre i 50 minuter och ändå ägde matchen fullständigt så är det den match jag är mest nöjd med i år. I den matchen såg man också tydligt vad fotbollens psykologi är för något, när BoIS inte lyckades koppla något grepp om oss trots en man mer gick dom ner sig och vi blev starkare som grupp. Vad gäller kommande utmaning är det inspirerande att åter vara tillbaka på hemmaplan och jag förväntar mig en bra prestation av killarna. Och gör vi en bra prestation så kommer BoIS i sin tur tvingas göra en riktigt bra prestation för att slå oss, det vill jag lova! 

Öster saknar inför matchen, och troligtvis resten av säsongen Månz Karlsson som stukade foten i en slutspelsmatch med U21 och med tanke på att säsongen är ca 2 veckor från att ta slut så blir det inget mer spel för Månz i år. 

Öster har följande trupp till matchen: 

Alexander Nadj, Joakim Wulff, Stefan Karlsson, Mario Vasilj, Joachim Lantz, Karl-Johan Lindblad, Patrik Bojent, Elmin Nurkic, Johan Persson, Fredrik Lundgren, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Marcus Bergholtz, Andreas Wihlborg, Denis Velic, Jonas Hellgren, Matteo Blomqvist-Zampi, Andreas Birgersson, Freddy Söderberg. 

Matchen spelas fredag 19 oktober kl 19:20 på Myresjöhus Arena i Växjö. 

Du som inte följer matchen på plats rekommenderas att följa den via vår Twitter på twitter.com/ostersif och/eller hashtaggen #oiflive. 

Du kan även följa matchen på Smålandspostens hemsida, Sveriges Radio (web), samt TV4Sport. 

Text: Patrik Karlsson