Inför Ljungskile - Öster

Äntligen drar superettan igång igen efter vinteruppehållet och
Öster inleder i år på bortaplan mot Ljungskile SK.
Fjolåret slutade med en fjärde plats för Öster och en åttonde plats för Ljungskile
i den rekordjämna tabellen. Lagens båda möten slutade 0-0 i Ljungskile och 3-2 i Växjö i en match där Alexander Henningsson hade en huvudroll som tvåmålskytt och assistent till det tredje Östermålet.
Alexander minns matchen med glädje: "Matchen mot LSK förra året var ju en fantastiskt rolig match för mig. Vi spelade bra och var inne i ett skönt flyt. 
Det va mycket publik den matchen också vilket gjorde det ännu roligare att lira. Att sen själv sätta två mål och förarbeta fram det tredje kändes ju riktigt skönt! 
Så den vinsten minns jag med stor glädje!" 
Han förklarar också att laget väntat på premiären: "Känslan i laget är bra. Det märks att det snart är premiär och det har taggats bra på träning och match de 
senaste veckorna. Vi går in i serien med en tro på oss själva och att vi ska göra bra prestationer!”

Ljungskile har inför året fått in ett par intressanta spelare; Andreas Ljunggren-Eriksson har värvats in från Degerfors, Bruno Santos och Riki Cakic 
har lånats från IFK Norrköping, Steffen Vroom, amerikan som gjort 24 mål på 24 matcher kommer från Brisbane Wolves och Kenny Pavey från AIK. 
Dessutom har man en ny tränare i Tor-Arne Fredheim som kommer från IF Sylvia.

Roar Hansen tycker att det är en fördel att möta Ljungskile i premiären istället för mitt i säsongen; "LSK är erkänt svårspelade på sin hemmaplan men har väl inte riktigt fått till spelet mellan sina nya och gamla spelare än, där ser jag en fördel för oss som är samspelta sedan förra säsongen. 
Dessutom tar det alltid ett tag innan en ny tränares ideèr sitter helt och hållet. Vi har dock den största respekt för motståndet, de är ett stabilt superettanlag som kan slå alla lag i serien varje dag."

Roar kommenterar också uppladdningen inför premiären: "Vi har tränat riktigt bra både under lägret i Barcelona och på hemmaplan senaste veckan. 
Killarna har helt andra, högre krav på sig själva i år
och det märks när något går fel under träningarna, dom blir lite småtjuriga och taggar till lite extra, riktigt kul att se sådant som tränare!" 

Östers preliminära trupp:
Alexander Nadj, Darmin Sobo
Elmin Nurkic, Stefan Karlsson, Karl-Johan Lindblad, Månz Karlsson, Mario Vasilj, Patrik Bojent, 
Johan Persson, Denis Velic, David Vidarsson, Andreas Wihlborg, Alexander Henningsson, Jonas Hellgren
Kevin Amuneke, Matteo Blomqvist-Zampi, Andreas Birgersson, Freddy Söderberg

Matchen spelas 8 april och startar kl 17:00 på Markbygg Arena Ljungskile. 
Rapportering kommer att ske på twitter, #oiflive, smp.se samt i sin helhet på SR webradio. 

För dig som vill hänga med till Ljungskile och se matchen live arrangerar Eastfront bussresa, mer info på eastfront.se.


Patrik Karlsson