Inför match: Öster - Östersund

Två veckor av matchuppehåll är snart helt över när vi nu har tre kommande seriematcher innan det längre sommaruppehållet. Två raka hemmamatcher väntar för vårt lag. Vi börjar på söndag den 16 juni där vi möter Östersunds FK med avspark 15:00 på Visma Arena.

Matcherna må ha legat på is, men Martin Foyston med och hans mannar har förberett för fullt inför denna drabbning. Martin Foyston ger sin syn om motståndet, hemmaformen kontra bortaformen, och vad han förväntar sig på söndag:

Om Östersund...

"Det är ett lag som försöker spela utefter sin identitet och går aldrig ifrån den, även i matcher där man "måste" vinna, så är det ett lag som alltid utgår från hur de vill spela fotboll. Såklart lite annorlunda för dem att komma ner hit till vår miljö och spela på vårt gräs. Vi har som lag och med den publiken vi har här visat att vi är starka här på Visma Arena, så de förstår nog vad som väntar. De har i princip samma spelartrupp som förra året så de förväntar sig nog att sluta högre upp än var de ligger i tabellen nu, så det kommer bli en tuff match."

Om formen jämfört mellan hemma- och bortamatcherna...

"Jag tycker inte att vi har sett annorlunda ut i vårt sätt att spela oavsett var vi har spelat, men såklart när du spelar hemma har du supportrar bakom dig, och det påverkar motståndet. VI har haft god support både hemma och borta. Borta mot Brage spelade vi en av de bästa matcherna för året, men det är ett speciellt exempel där bollen bara inte ville in. Den matchen vinner vi 99 av 100 gånger om vi spelar om den matchen."

Om laget just nu..

"Fokuset nu är att hålla i vårt fina facit på hemmaplan tillsammans med våra hemmasupportrar. Efter matchen mot Brage har vi kunnat träna bra med god kombination av träning, vila och återhämtning. Det har vi även sett på träningarna att det har gett effekt hos spelarna. Laget är i gott skick, inga skador, och samtliga är redo för matchuttagning."


Biljetter köper du som vanligt på Östers biljettsida. Kom ihåg att du sparar både pengar och tid på att säkra din plats på webben. På arenan tillkommer en serviceavgift för dig som köper din biljett hos vår biljettkassa och du riskerar även att hamna i längre biljettköer.

För dig som inte har möjlighet att vara på plats och stötta laget så finns streamingtjänster att tillgå. Max/Discovery+ och TV4 Play direktsänder matchen. Du följer även vår egna rapportering via sociala medier där du finner oss på Facebook, Instagram, X och givetvis här på hemsidan med matchrapporten som publiceras efter slutsignal.

Framåt Öster!