Inför: Mjällby AIF - Östers IF


Efter förlusten på Stockholm Stadion för en knapp vecka sedan finns det framför allt ett ord som östertränaren Andreas Thomsson har i huvudet ögonen när växjölaget möter Mjällby AIF den 6 juli. 

- Revansch. Det är viktigt för oss själva att vi studsar tillbaka. Det var inte bra mot Djurgården och jag hoppas på bättring över hela linjen, säger Andreas Thomsson inför matchen på Strandvallen. 

Vad var det som inte fungerade mot Djurgården? 
- Det var mycket. Försvarsspelet var utdraget, vi hade dålig press, passningsspelet var inte bra eftersom positionerna i anfallsspelet också var för dåliga. 

Många påpekade att det såg ut som om många spelare var viljelösa. Hur ser du på det? 
- Det måste in mer energi i laget. Spelarna måste ta löpningarna. Vi måste offra oss mer för varandra. Så i viss mån håller jag med om kritiken, säger Thomsson. 

Hur ser du på Mjällby AIF som motstånd? 
- De har tagit ungefär lika många poäng som vi de senaste fem matcherna, men de är duktiga i omställningsspelet. Dessutom har de mycket rutin och kontinuitet i laget, tack vare att de haft ungefär samma lag i fyra år nu. 

Gör du några ändringar i truppen?
- Mario Vasilj är avstängd vilket leder till ändring i startelvan. Dessutom lämnar Fredrik Lundgren truppen jämfört med förra matchen. Denis Velic är tillbaka efter den förkylning han drabbades av och dessutom är Kenny Pavey tillbaka, avslutar östertränaren.

Truppen mot Mjällby AIF:
Alexander Nadj, Robertino Kljajic, Patrik Bojent, Elmin Nurkic, Juan Robledo, Månz Karlsson, Johan Andersson, Stefan Karlsson, Marcus Bergholtz, Josef Elvby, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Johan Persson, Kenny Pavey, Vlado Zlojutro, Denis Velic, Freddy Söderberg, Pablo Piñones-Arce