Inför ÖIF - Trelleborgs FF

Efter tre sköna poäng i premiären är det dags för Öster att göra sin sista hemmapremiär någonsin på Värendsvallens A-plan då man möter exallsvenska Trelleborgs FF.

Öster startade årets superetta på bästa tänkbara sett då man tog hem alla tre poängen mot svårspelade Ljungskile i seriepremiären på bortaplan. 
Efter segern har det såklart enbart varit positiva tongångar i laget, det mest positiva kommer dock från Jocke Wulff, för tillfället vid sidan av planen som går snabbt fram i sin rehebträning och nu fått börja jogga igen, 

- ”Skönt och riktigt kul att Jocke redan är på gång igen”, säger Östers tränare, Roar Hansen. 

Dock så har Filip Thurn något problem med sitt ena baklår, han ska röntgas för att se vad som är fel, Filip blir nu borta ett tag från träning och matchande. 

Öster kan gå in på plan utan att känna någon som helst press då Trelleborg satsar hårt på att gå upp i allsvenskan igen, så all press ligger på bortalaget. Östers nya yttermittfältare Andreas Wihlborg värvades i vintras från Trelleborgs FF och känner de flest i och kring laget:

-” Jag var i klubben en lång tid och känner alla spelare, tränare och personal runt laget. Blir alltid lite speciellt att möta ett gammalt lag men jag tycker det ska bli spännande, blir lite extra tändvätska till matchen.” 

Han tycker det är skönt att ha premiären spelad men tror inte att det har någon betydelse att möta exallsvenska lag nu i början av serien jämfört med att möta dom senare när spelet satt sig:

-”Nej, det tror jag inte har någon betydelse. Vi är två lag som båda vill spela bra fotboll och planerna så här års missgynnar båda lagen.”

Trelleborg kommer alltså från förra årets allsvenska, man slutade på femtonde plats, tre poäng under kvalplats. Man har en av superettans starkaste offensiver med Fredrik Jensen, Mattias Adelstam längst fram och Mattias Andersson, Kristian Haynes och Sebastian Carlsèn, inlånad från italienska Inter på mitten. Det finns däremot stora frågetecken för defensiven, trots duktiga backar som Tuomo Turunen och Ibrahim Koroma var man det lag som släppte in flesta mål förra året, 64 st. 
Trelleborg premiärspelade hemma på Vångavallen mot Ängelholm och matchen slutade 1-1.

Östers preliminära trupp:

Alexander Nadj, Darmin Sobo
Elmin Nurkic, Stefan Karlsson, Karl-Johan Lindblad, Månz Karlsson, Mario Vasilj, Patrik Bojent, 
Johan Persson, Denis Velic, David Vidarsson, Andreas Wihlborg, Alexander Henningsson, Jonas Hellgren
Kevin Amuneke, Matteo Blomqvist-Zampi, Andreas Birgersson, Freddy Söderberg

Matchen spelas på fredag 13/4 kl 19:20, Värendsvallens A-plan. 
Om du inte har möjlighet att se matchen på plats följer du den via vår twitter #oiflive, smp.se, SR`s webradio eller på TV4Sport.

Text: Patrik Karlsson