Inför Öster -IF Brommapojkarna

Det är som serieledare Öster går in i sjunde omgången av årets superetta och det är talangfabriken IF Brommapojkarna som står för motståndet. 

Vi vet att de föredrar konstgräs och är ett klart bättre lag på det underlaget än på naturgräs, men de ligger ju trea och har flera matchvinnare i laget, inte minst Pablo Pinones-Arce. 
Jag såg dom när de vann hemma på Grimsta mot Trelleborg och de imponerade verkligen på mig, så här krävs en riktigt bra prestation av oss för att vi ska kunna vinna matchen. De är med på övre halvan varje år och har ett bra grundspel, säger Roar Hansen inför matchen. 

Öster kommer från en riktigt härlig 4-0 triumf uppe i Umeå. En match som gjorde Freddy Söderberg till skytteligaledare efter sina 2 mål i matchen och totalt 6 mål. Det är viktigt och riktigt skönt att Freddy hittat målformen tidigt på säsongen, men även kul att ständigt hårdslitande Alexander Henningsson och Freddys ersättare Matteo Blomqvist - Zampi fick trycka in varsin boll. Dessutom assisterade Stefan Karlsson till 3 av målen!

IF Brommapojkarna är en klassisk klubb som ständigt får fram nya talanger. Bland alla spelare som spelat i BP under unga år kan nämnas John Guidetti, Bojan Djordic, Daniel Majstorovic samt Anders Limpar. 
Laget ligger för tillfället trea efter fyra vinster och två förluster. Det är ett målsnålt lag som gjort åtta mål och släppt in sju. Förra säsongen slutade man på sjätte plats med 47 inspelade poäng. 

Östers matchtrupp var inte helt spikad vid skrivande stund, men följande spelare är aktuella till truppen: 

Alexander Nadj, Darmin Sobo 
Stefan Karlsson, Karl-Johan Lindblad, Elmin Nurkic, Mario Vasilj, Månz Karlsson, Patrik Bojent, Johan Persson, Denis Velic, David Vidarsson, Jonas Hellgren, Darijan Bojanic, Kevin Amuneke, Andreas Wihlborg, Alexander Henningsson, Jonas Hellgren, Fredrik Lundgren, Lucas Ohlander, Matteo Blomqvist-Zampi, Freddy Söderberg. 

Matchen spelas torsdag 17/5 kl 16:00 på Värendsvallen. 

Du som inte är på plats följer bäst matchen via vår twitter #oiflive. 

Även Smålandsposten och Sveriges radio (web) rapporterar från matchen.


/ Patrik Karlsson