Inför: Östers IF - Asarum IF FK
Träningsmatcherna duggar tätt och redan fyra dagar efter helgens match mot IFK Värnamo så är det ny match, denna gång mot Asarum IF FK från Blekinge. I helgen som kommer väntar sedan Hovås Billdal IF från Göteborgsområdet.

Östers IFs damer är inne i en ganska så tuff period, med drygt en månad kvar till Elitettans seriestart så handlar det fortfarande om intensiv uppbyggnadsträning. En träning som inte kommer att släppas förrän laget kommit in i april. Och på detta så matchar laget en hel del, Sex matcher är inplanerade under en period av 24 dagar. Glädjande är då att man har en stor trupp att välja ifrån och att skadeläget börjar ljusna något. Under veckan gjorde både Malin Winqvist och Mathilda Hasselgren efterlängtade comebacker i träning och även Christina Albertsen, Amanda Lindquist och Julia Arvidsson är igång och joggar. 

Truppen är fortfarande mitt uppe i sorgarbetet efter Nitza Stafilidous bortgång, en händelse som kommer att fortsätta påverka lagets vardag en lång tid framöver. Trots detta så drar sig verksamheten sakta men säkert allt mer mot det normala och inställningen är god. Laget har tillsammans lyckats genomfört första träningsmatchen efter dödsfallet och nu handlar det om att fortsätta hedra Nitza genom att få verksamheten att utvecklas än mer.

Östers trupp mot Asarum är i stort sätt densamma som senast mot Värnamo. Nellie Ohlsson välkomnas dock tillbaka efter att ha varit på landslagsuppdrag. Även Erika Gabrielsson är med i truppen efter förra helgens frånvaro. Nellie Karlsson som skadade sig på uppvärmningen till matchen har fått ok att spela men kommer att tejpa sin fot. Vad gäller spelarna som just kommit tillbaka (Mathilda Hasselgren och Malin Winqvist) från skador så är planen att dessa kommer att matchas i helgen mot Hovås Billdal. I onsdagens match så är det inte helt omöjligt att Magdalena Nedanovska och Ida Johansson kan få göra inhopp, båda var med senast i truppen men valde själva att vänta ytterlige en tid innan dem går igång med matchandet. Annie Helge fortsatt bortrest, Sanna Johansson, Amanda Lindquist skadade, är inte med i truppen. Christina Albertsen och Julia Arvidsson beräknas vara tillbaka i träning nästkommande vecka. 

För motståndet denna onsdag står Asarum IF FK, ett lag som under försäsongen imponerat stort med flera fina resultat. Laget har bland annat mött Vittsjö GIK och IFK Kalmar och förlorat dessa matcher med uddamålet. Mot Limhamn Bunkeflo IF som Öster har i Elitettan under året nådde man oavgjort, 2-2. Mot de lag som befinner sig i samma serie eller under så har det blivit idel vinster. Satsningen som Asarum har gjort är ambitiös och steget till elitfotbollen känns inte långt bort. 2013 hittar man Asarum i Division 1 Södra Götaland. 

Matchen kommer att spelas i Tipshallen och starten är satt till klockan 17.15.