Inför Östers IF - IF Elfsborg


Det är tätt mellan givarna just nu för Östers IF allsvenska herrar. På söndagen är det dags för ny match, denna gången mot svenska mästarna IF Elfsborg. Matchen spelas på Myresjöhus Arena kl 17.30 och tränare Thomsson väntar sig tufft motstånd. 

–Det blir såklart en prövning och en härlig utmaning, men hemma är vi starka. Med malmömatchen på näthinnan kan jag konstatera att de var bra, men att vi också lämnade vårt sätt att spela en aning. Det finns saker som vi gjorde som föll MFF i smaken om vi säger så, säger Thomsson. 

Hur påverkades laget av förlusten i Malmö? 
–Inte märkbart. MFF gjorde sin bästa match för säsongen och vi var inte "hundra". Vi analyserade matchen på ett detaljerat sätt, vilket vi såklart alltid gör, och vi känner oss redo inför söndagens match. 

Hur påverkar det tajta spelschemat truppen? 
–Vi har en stor trupp, men det påverkar med så täta matcher. Vi har några spelare med känning. T ex har Mario Vasilj lite känning och Pablo Pinones-Arce är inte heller fullt återställd. 

Är det klart att någon av dessa inte kommer att delta mot Elfsborg?
–Varken Pablo eller Mario är med. 

Gör du några andra ändringar i truppen? 
–Ja. Fredrik Lundgren och Matteo Blomqvist-Zampi kommer in i truppen. Vi har tagit ut 19 spelare. 

Målvakter: Alexander Nadj, Robertino Kljajic. 
Backar: Månz Karlsson, Patrik Bojent, Stefan Karlsson, Elmin Nurkic, Juan Robledo, Johan Andersson. 
Mittfältare: Kenny Pavey, Alexander Henningsson, Vlado Zlojutro, Marcus Bergholtz, Johan Persson, Josef Elvby, Darijan Bojanic, Fredrik Lundgren. 
Anfallare: Freddy Söderberg, Denis Velic, Matteo Blomqvist-Zampi.