Inför: Östers IF - IFK GöteborgFör andra gången den här säsongen kommer IFK Göteborg till Myresjöhus Arena. De nyblivna cupmästarna ska besegras med tålamod, vilja och framför allt mod.

- Vi måste våga spela ut. Det går inte att fega och spela "alibi-spel", att lämna över saker på någon annan, säger Andreas Thomsson, tränare för Östers IF.

- Samtidigt måste vi ha ordning på försvaret och inte gå bort oss. Det är en svår balansgång, men det är de spelare som klarar av den som är bra, fortsätter han.

Hur är det med självförtroendet efter en relativt jobbig tid, resultatmässigt, för Östers IF?
- Man får inte se för mycket på det negativa. Det är små marginaler, så är det ju. Hade vi gjort 3-3 på AIK så kanske det påverkat matchen efter på ett positivt sätt, och så vidare...

Hur påverkas stämingen i truppen när vinsterna uteblivit?
- Alla är vi tävlingsmänniskor så det är klart att det påverkas. Sen är det ju lättare att träffa grannen eller folk på kansliet eller lagkamraten om det går bra. Men det gäller att ha bra träningar under en lång period, säger Andreas Thomsson.

Dags att vända treden?
- Ja nu är det dags att vända trenden, avslutar Thomsson med ett leende.

Truppen mot IFK Göteborg:
Alexander Nadj, Robertino Kljajic, Patrik Bojent, Elmin Nurkic, Mario Vasilj, Månz Karlsson, Johan Andersson, Stefan Karlsson, Marcus Bergholtz, Kenny Pavey, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Johan Persson, Josef Elvby, Vlado Zlojutro, Denis Velic, Freddy Söderberg, Pablo Piñones-Arce, Matteo Blomqvist-Zampi