Inför: Östers IF -Mariebo


Då var det dags för ännu en träningsmatch. Denna gång ställs Östers damer mot Mariebo IK. Matchen är en uppskjuten match som från början skulle spelas utomhus på Värendsvallens konstgräsplan. Nu blir matchen inomhus i Tipshallen istället, tisdagen den 26 februari. Något som inte gör allt för mycket kanske…

Mariebo IK är hemmahörande i Jönköping och kommer 2013 att spela i Division 1 Östra Götaland. Laget beskrivs som spelskickligt och med en vilja att hålla bollen inom laget vilket antyder på att vi kan ha goda förhoppningar om en välspelad träningsmatch så här i slutet av februari. Marie Bengtsson, ansvarig tränare för Östers IFs damer ger här sin syn inför matchen:

Vi närmar oss mars månad, hur är känslan i truppen fram tills nu?
-Känslan är bra. Vi har en del sjukdomar och lite småskavanker som det är vid den här tidpunkten men det går inte att göra så mycket åt. Många börjar dessutom tillfriskna och fler och fler är på väg i full träning, framförallt av de som varit skadade en längre tid. I övrigt är det en väldigt positiv stämning. Truppen präglas av glädje och en bra karaktär vilket känns härligt. Det kommer definitivt att ta oss en bit på vägen under det här året.

Senast det var matchtillfällen så gällde det Växjö 2013 Cup, vad tar ni med er därifrån?
-Vi tar med oss de två första halvlekarna i båda matcherna. Framförallt det kollektiva försvarsspelet. Tycker själv att det visar vikten av att ha ett bra försvarsspel, det ger möjlighet att också få ett bra anfallsspel. Just anfallsspelet har vi börjat träna allt mer på och stundtals mot Jitex var det bra, men framförallt mot IFK Kalmar gör vi det bra där jag tycker vi ägde stora delar av matchen.

Hur ser det ut med skadeläge och så inför matchen mot Mariebo?
-Christina Albertsen och Malin Winqvist håller båda två på med rehabiliteringsträning och kommer inte till spel. Detsamma gäller Mathilda Hasselgren. Amanda Lindquist har knäproblem och ska göra en magnetröntgen. Nellie Ohlsson har varit sjuk hela veckan men är på bättringsvägen och kommer tillbaka i träning senare i veckan. Även Matilda Bergstrand är sjuk. Vi kan glatt konstatera att Ida Johansson, Sanna Johansson och Magdalena Nedanovska nu deltar i den gemensamma fotbollsträningen. Dock är ingen av dessa aktuella för spel riktigt än. Anna Hjälmkvist gör sin första match efter skada och sjukdom. Hon var ju en stöttespelare förra året. Vi får matcha henne lite försiktigt så här i början. 

Matchstarten är satt till klockan 17.15. Fram till matchen mot Mariebo har Östers IF använt sig av totalt 23 spelare. Åtta spelare har varit delaktiga i samtliga fem träningsmatcher, dessa är; Anna Sandell, Annie Helge, Erika Gabrielsson, Nellie Ohlsson, Sanna Åhlander, Victoria Johansson, Camilla Ronström och Frida Karlsson. 


FOTO: Andreas Nilsson, bilderna.it