Inför: Östers IF - Varbergs BOIS


Inför: Östers IF - Varbergs BOIS


På söndag spelar Östers IF sin sista träningsmatch i Tipshallen för den här vintern. För motståndet står superettanlaget Varbergs BOIS. För Östers IF väntar sedan ett träningsläger i Turkiet efter att det är dags att möta bl a Malmö FF i Svenska Cupen. Vi kollade med Andreas Thomsson för att se hur läget är i laget inför matchen på söndag.

I torsdags spelade ett U21 betonat lag mot Ljungby. Var det några av de yngre spelarna du tycker stack ut lite extra? 
- Wennerhag och Gitselov kommer att bli viktigta spelare i både tipselit och U21, de gör en riktigt bra insats. Johan Andersson gör en riktigt stabil insats bakåt. Sen tycker jag att Darijan tillsammans med Johan Person dominerar mittfältet. 

Vad tar ni med er från matchen? 
- Vi gör återigen fyra mål och jag tycker grunden i vårt spel är ok. Vi tar många bra beslut genom hela matchen. Det som är mindre bra är att vi släpper in två mål. 

Fokus inför matchen mot Varberg? 
- Vi ska jobba vidare med vårt spel, lära känna varandra ännu bättre på plan. Vi måste också bli stabilare i passningsspelet och bli bättre på att fatta rätt beslut. Alla ska veta sina roller i både försvar och anfall. När det gäller anfallsspelet måste ska vi bli mer svårlästa, vi ska anfalla både brett och centralt. 

Skadeläget? 
-Mario Vasilj fick lite känning i sin ljumske efter torsdagens match så därför vilar han i helgen. I övrigt är skadeläget oförändrat (Wulff, Thurn, Blomqvist-Zampi, Pinones-Arce, Lindblad)

Matchen spelas på söndag kl. 16.30 i Tipshallen. Har du inte möjlighet att vara på plats kommer Smålandsposten att sända matchen via sin hemsida. Du kan också följa matchen via twitter.com/ostersif (#oiflive, #oiflove).