Inför: Östers IF-Vittsjö GIK
Motståndare i nästa träningsmatch, som spelas lördagen den 23:e mars, är allsvenska Vittsjö GIK som föregående säsong var årets utropstecken och som länge var med i den absoluta toppen av serien. Ett Vittsjö som med små resurser lyckats väldigt bra och har en förhoppning om att kunna etablera sig i landets högsta serie.

Och mot detta ställs man nu mot ett riktigt talangfullt Smålandslag som är på uppgång. Östers IF har haft en något krokig uppladdningsperiod och våren har självklart präglats av den tragiska bortgången av Nitza Stafilidou. Det är en händelse som såklart inte går en obemärkt förbi och som gett alla i omgivningen en tankeställare. 

Ett sätt att hedra Nitza har hittills varit att få verksamheten att utvecklas än mer. Och laget i sig är på uppgång. Senaste insatsen mot Hovås Billdal IF var klart godkänd och spel- och tempomässigt fick man ett kvitto att man har en bra chans att kunna hänga med lagen i Elitettan. Nu har man knappt en månad på sig och fila på det sista innan en av seriens huvudfavoriter, Sundsvalls DFF, kommer på besök i Växjö. 

I Östers IF kan vi glädjande konstatera att Mathilda Hasselgren Larsson är med och gör sin första match sedan den 10:e februari. I truppen återfinns även Annie Helge som var bortrest senast och Linnea Holmgren som var sjuk sist. Två spelare är tillbaka efter uppdrag med distriktslaget (Nellie Ohlsson och Matilda Bergstrand). Vad gäller Felicia Castro så är hon ej disponibel denna helg. Detsamma gäller Amanda Lindquist, Magdalena Nedanovska och Sanna Johansson som alla är satt på rehabiliteringsträning. Christina Albertsen väntar med sin comeback till kommande vecka men har varit tillbaka i träning denna vecka. I övrigt är Julia Arvidsson sjuk. Startuppställningen kommer att påminna om den laget hade föregående vecka mot Hovås Billdal.

Förväntningarna på matchen är trots alla omständigheter hög. För Östers del handlar det om att fortsätta bygga på den positiva trenden vad gäller det spelmässiga och Vittsjö blir onekligen en tuff uppgift. Men kanske kan det ge lite extra tempo som laget kan ta med sig in i matchsäsongen 2013. Matchen spelas på Värendsvallens C-plan med start klockan 14.00. 

FOTO: Andreas Nilsson, bilderna.it