Inför Syrianska FC - Östers IF

En hektisk inledning på veckan har det varit och imorgon klockan 19:00 gör Denis Velic sin första match som huvudtränare för Östers IF, när man gästar Syrianska FC på Södertälje Fotbollsarena. En match som fullbordar den sjuttonde omgången i Superettan. 

Motståndarna Syrianska FC ligger på en 13:e plats i tabellen med 18 poäng, som i dagsläget innebär negativt kval. För Östers del så har man sju poäng upp till Syrianska med 11 inspelade poäng. Laget från Södetälje kommer senast från en seger på Gamla Ullevi mot GAIS, en match som slutade 1-0 till gästerna. 

För Östers del så väntar ytterligare en tuff bortamatch på konstgräs. Där resan till Södertälje börjar med buss under onsdagsmorgonen.

Denis Velic och ledarteamet har tagit ut följande matchtrupp: 

Victor Stulic, Tobias Andersson, Mattias Pavic, Månz Karlsson, Fredrik Lundgren, Calle Johansson, David Johannesson, Simon Helg, Oliver Silverholt, Dragan Kapcevic, Christian Ljungberg, Jonathan Drott, Anton Andreasson, Filip Örnblom, Joao Pedro, Johan Persson, James Keene, Johannes Vall

Nya huvudtränaren Denis Velic inför matchen: 

- Både jag och spelartruppen känner oss otroligt laddade och förväntansfulla inför matchen. Med tanke på den negativa trend som varit så känner vi att vi är skyldiga supportrarna en stark insats, men också mot Christian (Järdler) och den grund och hårda arbete som han har lagt ner, det vill vi verkligen visa att vi kan göra något bra av." 

- Vi har haft två dagar på oss att tillsammans förbereda oss inför en tuff bortamatch mot Syrianska, vi har under denna korta perioden lagt fokus på att klara av att vara kompakta som lag över hela planen och inte ge bort några ytor. Samtidigt så förväntar jag mig att vi fortsätter att våga spela den fotboll som vi vet att vi kan. Att våga föra matchen genom ett eget bollinnehav med kombinationsspel längs med kanterna och att vi får ett ännu tydligare djupledsspel, vilket kommer kräva mer löpmeter från fler spelare."

 

Matchen i Södertälje startar klockan 19:00, har du inte möjlighet att följa matchen på plats så sänds matchen i C More. Använder du följande länk för att skaffa ett abonnemang hos C More eller köper en PPV-match så tillfaller delar av intäkterna Östers IF.