Inför: Trelleborg - Öster

I morgon söndag den 30 juni klockan 15:00 spelas den sista seriematchen för Östers del innan Superettans sommaruppehåll. Vi reser till Skåne och klassiska Vångavallen för ett tufft bortamöte mot Trelleborgs FF.

I måndags blev det storvinst på Visma Arena efter en stor uppvisning. Slutresultatet skrevs 4-0 mot Helsingborg, vilket var den största vinsten för Öster den här säsongen och en prestation att bygga vidare på.

Nu väntar nytt skånskt motstånd när vi tar oss långt söderut för att ta oss an formstarka Trelleborg som förnärvarande ligger på en sjundeplats i tabellen. Med endast en förlust på de senaste nio matcherna är det ett svårslaget lag vi möter under söndagen. På Vångavallen har hemmalaget dessutom inte förlorat sedan seriepremiären i våras.

Sex dagar mellan matcherna och god tid att ställa om där vi sluppit en hel del skador under den senaste tiden. Det gör att laget kommer in med god fysisk form och en spelartrupp som är fullt redo för uppgiften. Martin Foyston delar med sig av sina tankar om hur vi ska avsluta vårsäsongen på bästa sätt i Trelleborg.

En fantastisk seger senast på vår hemmaplan där vi vann övertygande. Vad tar vi med oss från den matchen in till morgondagens match mot TFF?

- Från senast tar vi med oss den farten och höga intensiteten som vi alla visade upp. Det är på något sätt en stor del av vårt DNA som grupp att jobba hårt och hålla en hög intensitet matchen igenom. Vi visade vår bästa version av oss själva mot Helsingborg och vi måste fortsätta att påminna oss själva om hur bra vi är när vi får in ett sånt här "flow" i spelet.

Vångavallen, klassisk mark och ofta tuffa matcher. Vad har du för förväntningar av matchen?

- Ett mer defensivt lag som är väldigt starka på sin hemmaplan. Vår inställning är att repetera det vi gjorde senast.

- Vi vill ge supportrarna en sista vinst att fira innan vi går på sommaruppehåll. Vi är fortfarande i en jagande position i tabellen och vi vill se till att de lagen ovan oss kommer behöva se sig bakom axeln när vi går in till det här uppehållet.


För tillresta supportrar. Biljetter till bortastå köper du via hemmalagets biljettsida.

Bortastå är placerad på den västra kortsidans ståplatsläktare. Ingång sker via Östervångsparken och sektionen är avgränsad från övriga sektioner på Vångavallen.

Parkering för bortasupportrar hänvisas till Söderslättshallen, därifrån går du bara en kort promenad genom parken för att komma till bortaentrén.

För dig som inte har möjlighet att vara på plats och stötta laget så finns streamingtjänster att tillgå. Max, Discovery+ och TV4 Play direktsänder matchen. Du följer även vår egna rapportering via sociala medier där du finner oss på FacebookInstagramoch givetvis här på hemsidan med matchrapporten som publiceras efter slutsignal.