Inför Trelleborgs FF borta

Öster spelar på måndag kväll säsongens sydligaste bortamatch då 
man intar Vångavallen för att möta Trelleborgs FF. 

Roar Hansen ser matchen som en av de hittills svåraste med tanke 
på TFFs nyfunna form och den imponerande storvinsten i Ängelholm: 
Jag vill att varje spelare i Östertröja skall göra en bra individuell prestation samtidigt 
som vi måste strama till det kollektiva spelet som varit lite spretande i ett par matcher. 

Hansen vill också se mer energi och offervilja i laget än vad det varit de senaste matcherna: 
Vi måste få upp energin i laget, jag vill att varje spelare ska höja sig något snäpp än sist och framför allt inte fuska med skitjobbet, löpningarna utan boll, det har sett lite bekvämt ut på vissa håll och det tolererar jag inte. 
Det är ju faktiskt så att vi möter ett exallsvenskt lag och vi kommer inte få något gratis. De är mycket bättre nu än i våras då det hade lite problem med skador, vi måste vara ödmjuka och inte tro att vi kan komma ner till Trelleborg och hämta nånting, vi har ju faktiskt inte vunnit nånting ännu, som jag ser det. 

Han vill också skicka en hälsning till alla Österanhängare: 
Det är ju så att om vi ska klara det här, orka hela vägen så krävs det att alla, spelare, ledare, publik och supportrar ger järnet ända in i kaklet. Fotboll spelar man ju tillsammans och en positiv, stöttande publik är viktigt i de avgörande stunderna. Håller man en positiv stämning utanför planen så smittar det av sig på alla där nere på planen, så jag hoppas att vi alla kan höja oss tillsammans och nå våra mål ihop. 

Truppen som åker till Trelleborg har en förändring mot senaste match, David Thor Vidarsson är tillbaka från sin avstängning och tar Andreas Birgerssons plats. 

Matchtruppen: 
Alexander Nadj, Joakim Wulff, Stefan Karlsson, Månz Karlsson, Karl-Johan Lindblad, Mario Vasilj, Patrik Bojent, Elmin Nurkic, Johan Persson, Denis Velic, 
Fredrik Lundgren, Darijan Bojanic, David Thor Vidarsson, Alexander Henningsson, Andreas Wihlborg, Jonas Hellgren, Matteo Blomqvist-Zampi, Freddy Söderberg. 

Matchen spelas måndag 6/8 kl. 19:20 på Vångavallen i Trelleborg. 

Du som inte ser matchen live rekommenderas att följa den via vår Twitter på twitter.com/ostersif och/eller hashtaggen #oiflive. 

Du kan även följa matchen på Smålandsposten eller i Sveriges Radio (web) samt på TV4Sport. 

Text: Patrik Karlsson