Intervju med Christian Järdler

Vi tog oss en pratstund med huvudtränare Christian Järdler om nuvarande läget i laget, hur långt han känner att man är i processen och hur han summerar årets vårsäsong hittills. 


Tre raka matcher utan förlust innehållandes två segrar, hur ser du spelmässigt på dem senaste veckorna? 
- Vi har blivit stabilare och ökat både vår kollektiva trygghet och självförtroende. Vi växer som lag och tar nya steg i rätt riktning spelmässigt och den senaste tiden har vi även fått med oss de resultat vi vill ha. Vi har gjort tre matcher där timingen i passningsspelet och rörelserna blivit bättre, vi har lyckats med fler sistapass och även fått till ett vassare kontringsspel. Defensivt har vi arbetat hårt i våra positioner, lyckats behålla formen över 90 minuter och släppt till väldigt lite avslut inne i eget straffområde. 
 

7 mål på 3 matcher är också det imponerande siffror, hur kommer det sig att det lossnat framåt?
- Ja det har varit väldigt skönt att vi lyckats sätta dit bollarna. Vi har aldrig haft problem med att skapa målchanser men vi har haft svårt att omsätta det i mål, så naturligtvis är vår förbättrade effektivitet en stor del av vinsterna. Vi har varit bättre timade i våra aktioner och haft en bättre precision i inlägg och inspel och även i själva avslutet. Vi har inte ändrat någonting spelmässigt utan jobbat på och trott på det vi gör och de anfallsidéer vi har i de olika zonerna. 


En match kvar innan uppehållet (borta mot Landskrona BoIS till helgen), om man ska ge sig på en liten summering av vårsäsongen hur ser den ut för din del i så fall? 
- Det är lätt att färgas av den senaste matchen i sin bedömning och den är jag i stora delar nöjd med. Vi möter ett bra AFC och står upp bra och skapar en jämn fotbollsmatch som vi med marginaler med oss kunde ha vunnit. Totalt sett är det viktigaste att vi fortsätter utvecklas och växa som lag i rätt riktning. Att vi fokuserat jobbar vidare med att bli bättre och sträva mot den fotbollen vi vill spela. Med det sagt så är jag nöjd med en del av våra matcher i vår, besviken i några och har blandade känslor från en del. Vi har spelat överlag ganska bra fotboll och borde haft några mer poäng tycker jag. Vi har visat en hög högstanivå i spelet och vet om att vi kan slå alla lag. 


Hur långt anser du att vi har kommit i processen för den typen av fotboll som du står för och den omställningen som varit? 
- Vi är på väg, helt klart! Vi har satt en grund på plats och ramarna är klara för de principer och metoder vi vill använda oss av. Det är fortfarande mycket kvar för oss och vi kommer bli bättre. En del av utvecklingen ligger i att automatisera vissa metoder och göra aktioner självklara för alla, en del är att vidareutveckla våra taktiska tankar kring vår fotboll och aldrig stanna upp, en del är helt enkelt att spelarna ska få göra fler träningar ihop, spela fler matcher tillsammans för att stärka våra relationer på planen och på så sätt hitta bättre samverkan, timing och rörelser. En sista del är att vi ska få vara tillsammans under längre tid för att skapa en ännu starkare grupp där vi är beredda att offra oss ännu mer för varandra. 


En match kvar som sagt av vårsäsongen mot Landskrona BoIS nu på söndag nere i Skåne, hur går tankarna inför den matchen och hur ser det ut truppmässigt - är alla spelare fortsatt friska och i full träning?
- Det blir en ny tuff match. Landskrona är ett bra lag, en pigg nykomling precis som Brage och det går ofta bra för Superettans nykomlingar. Jag tycker de har spelat bättre än vad deras poäng visar men även de har haft svårt för att göra mål. Karim Sadat har dock varit i fin form och gjort 8 så han måste vi ha koll på. Vi åker ner med bra självförtroende och kommer att göra vår match. Vi vill ta initiativet och försöka skapa den matchbilden vi vill ha. Läget i truppen ser bra ut, vi har ingen avstängd och ingen skadad så vi ser fram emot matchen och målet är självklart att avsluta våren med 4 raka utan förlust!