Islossning mot Oddevold

Efter flera matcher där vi dominerat spelet men inte kommit till de avgörande lägena släppte det ordentligt mot Oddevold på fredagkvällen, där 3-0 efter första halvlek var klart i underkant och andra halvlek spelades av väldigt disciplinerat.

Gabrielsson,Johansson, Lundahl Persson

76' Seger (Kusu), Ljung (Söderberg)
83' Thorisson (Varmanen), Gabrielsson (Bergmark Wiberg), Johansson (Mörfelt)

Mer statistik på förbundets matchsida och på fotbollplay. Se matchen i efterhand HÄR.

FOYSTON OM MATCHEN:

"Framför allt vill jag ge Odddevold cred för att de kommer hit och vill spela fotboll, och hur de går in i matchen. Sedan blir det ju alltid speciellt när du får ett tidigt mål. Jag vill ge beröm till de som arbetat hårt på planen långt in på kvällen de senaste dagarna för att få den i bra skick för att vi ska kunna spela vår fotboll.  Vi har saknat den där farten i vårt spel och idag hittade vi en bättre balans mellan att hålla bollen och straffa dem när ytan finns.

Jag tycker Wiberg gav oss en annan dimension på topp, alltid rörlig och utmanande. Vi har inte förberett oss annorlunda idag men idag gick det vår väg och jag hoppas vi kan ta med oss det här in i kommande matcher.

(Om det gula kortet) Jag försökte be om ursäkt i halvtid, men han var inte intresserad. Jag står för min åsikt, det var en klar straff. Backen tacklade honom (Mörfelt) bakifrån utan att vara nära bollen, så jag tycker inte min reaktion är så galen. Du kan inte bestraffa känslor i fotboll, då blir vi bara zombies på plan, det måste få finnas utrymme för känslor.

Jag vill tacka supportrarna för stöttningen idag, och hoppas vår insats kan ge dem energi - deras stöttning genom hela matchen idag var skönt.
Vi mötte ett lag idag som kom för att spela fotboll och det passade oss väl. Vi hittade ytor och ett spel idag som vi haft svårt att hitta de senaste matcherna.

Vi fattade rätt beslut under matchen och hittade ytorna mellan deras linjer. Förstås skönt att hålla nollan för andra matchen i rad. Nu kan vi förhoppningsvis ta med oss den här energin in i Utsiktenmatchen och fortsätta där vi avslutade."

Coach Martin har redan visat att han inte är sentimental i sina laguppställningar, och idag fick vi se betydligt större ändringar i startelvan än det nödvändiga (i och med Alievs avstängning).  Drygt halva startelvan hade bytts eller bytt position sen förra matchen.

Oddevold höll dock i bollen bra efter avspark och kom också till avslut efter en minut, om än avvinkat för offside.

Därefter var det dock mest hemmalaget. Precis efter att klockan tickat över till två minuter tog Adam Herdonsson, för dagen uppflyttade på den offensiva mittfältsposition han själv föredrar upp bollen till höger och sökte en låg boll in framför mål där både Adam Bergmark Wiberg och Vladimir Rodic tog bra löpningar, men försvaret kunde rensa ut till inkast.

Just Bergmark Wiberg såg ut att trivas på topp och i fjärde minuten blev det riktigt farligt när en bra boll från Tatu Varmanen knorrade sig runt en ytterback och lämnade ABW fri mot mål. Anfallaren avslutade stenhårt mot första krysset men målvakten gjorde det bra och kunde pressa ut bollen till hörna.

Nu var Öster dock uppe i varv och hörnan slog Lukas Bergquist fint på Ivan Kricak som nickstyrde in ledningsmålet i bortre burgaveln.

Minuten senare var Kjellman Olblad, som i vintras nämndes i Östers värvningsdiskussioner, nära när Österförsvaret slarvade i ett uppspel men avslutet från 25 meter gick en bit till vänster och Robin Wallinder såg ut att ha bra koll på bollbanan.

Vi bjöds på en mycket öppen match och bara två minuter senare var det riktigt nära igen, när Bergmark Wiberg stod för en fantastisk nedtagning på en långboll och rullade in den framför mål på Herdonsson som såg ut att bli nedsprungen rätt tufft precis när han skulle avsluta och inte kunde hålla skottet på mål.

I nionde minuten fick vi så se ett av årets få misstag av Wallinder, när han ganska ostressad rullade en boll ut på på Kjellman Olblad som dessbättre inte gick på eget avslut utan rullade inåt på Forssell som avslutade strax över.

I tionde minuten kom sedan en ganska dråplig sekvens när en bortaspelare tappade bollen i ett inkast och Öster högg stenhårt. Niklas Söderberg hittade en fin boll upp på Bergmark Wiberg som precis sprang på rätt sida av offsidelinjen och sedan serverade en finfin boll in på en soperen Vladimir Rodic framför mål som petade in 2-0.

Två minuter senare var det Rodic som stack på en boll ut på högerkanten och spelade in på Bergmark Wiberg i bra läge, men försvaret kunde få anfallaren ur balans och stjäla bollen.

Nu hade Öster roligt och i 17e minuten var det ytterst nära igen. Efter en bra bollvinst i försvaret lyfte Albin Mörfelt en fin yttersida upp på ABW, som hade två anfallare med sig men tog med sig bollen ut till vänster innan han hittade en fin boll in på Mörfelt i mitten som vände och spelade in mot vänstra stolpen där Söderberg togs väldigt hårt i ryggen men styrde bollen precis utanför vänstra stolpen.

Efter att matchen lugnat ner sig lite i tio minuter fick vi se en väldigt omdiskuterad situation halvtimmen in i matchen. Herdonsson hittade en fantastisk boll genom backlinjen fram på Mörfelt, som var fri med målvakten men kapades tufft av Krecik som inte ens låtsades försöka ta boll och nog var lika förvånad som resten av arenan när domare Lindgren valde att låta spelet gå vidare.

Två minuter senare kunde trean ändå kommit när Mörfelt och Bergmark Wiberg samarbetade på högerkanten och spelade fram Varmanen som chippade bollen vackert över målvakten men lite för snålt för att träffa mål.

Sju-åtta minuter före paus låg Oddevold sedan på och jobbade fram ett par hörnor, men utan att riktigt oroa. Istället kunde Öster fem minuter före paus spela runt bollen fint via Herdonsson och Bergquist ut till Bergmark Wiberg i ett alldeles för fint läge i vänstra utkanten av straffområdet för att han skulle kunna låta bli och ABW placerade mycket fint in 3-0 otagbart i bortre burgaveln.

Efter paus kunde man väntat sig en frenetisk jakt av Oddevold för att få ett snabbt mål och lite känning, men nu lämnade gästerna istället över initiativet till Öster från start. I 49e minuten fick vi se fint jobb på vänsterkanten först av Rodic som höll bollen på plan vid linjen och sen Bergquist som fick en svår boll i steget men fick med sig den och kunde ta sig förbi sin försvarare, men inlägget mot Mörfelt blev väl lågt och målvakten kunde sno bollen.

I 52a minuten var det sedan ytterst nära mer när Bergmark Wiberg rullade en fin boll genom backlinjen på en perfekt löpande Rodic, som rundade målvakten men kom ur vinkel och sedan satte passningen in mot mitten på en försvarare.

Tio minuter senare kom så gästernas bästa målchans, när tidigare Helsingborg- och Jsödraanfallaren Al Hamlawi ur ett ganska blygsamt läge dryga 20 meter ut satte ett bra lågt avslut mot bortre stolpen som Wallinder tvingades släppa retur på, men returen skickade Kjellman Olblad fem meter över från straffområdeslinjen.

Dryga kvarten före full tid hettade en då ganska avslagen match till lite. I 73e minuten skulle Rodic nog haft frispark precis vid det offensiva straffområdets nordvästra hörn, men istället kunde Oddevold ställa om och kunde skapat något farligt om inte Bergquist hunnit hem och kunde rensa.

Minuten senare lyfte Herdonsson en boll upp på Bergmark Wiberg som hade två man med sig inne i mitten men försökte slå passningen runt den siste försvararen istället för den raka bollen på Mörfelt och backen kunde få en fot mellan och bryta. Mörfelt vann sedan tillbaka bollen bra men blev lite optimistisk och valde en extra dribbling varpå han fastnade på sin försvarare.

Elva minuter före full tid var vi nära ett snyggt mål när Mörfelt spelade ut bollen på Varmanen som tog sig runt och lyfte bollen mot bortre hörnet men målvakten fick upp näven och styrde bollen via ribban ut.

Två minuter senare var det nära delikatessdisken igen när Bergquist lyfte in en frispark som målvakten boxade undan, men på returen cykelsparkade ABW och tvingade försvaret att styra bollen ut till hörna.

Även om matchen nu tappat fart fick vi se en hel del fint spel och i 84e minuten kunde Mattis Adolfsson blivit dagens andra  mittback att näta när han utan att hoppa nådde högst på en hörna men satte nicken halvmetern utanför högra stolpen.

I andra stopptidsminuten var fyran mycket nära i ett rent inhopparsamarbete. Thorisson spelade Seger som direktskarvade fram Johansson som var fri (och onside oavsett vad försvaret tyckte) men fick bollen lite långt från sig och sökte inspel mot Seger då han inte kunde komma till eget avslut, men då hann en försvarare precis mellan. Rensningen gick sedan till Gabrielsson vars avslut styrdes ut till hörna.