Jonathan Drott skriver på nytt kontrakt

Den 26-åriga mittfältaren Jonatan Drott har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben, vilket gör honom till en Österspelare fram över säsongen 2020. Drott som under året varit given i startelvan och en viktig kugge på mittfältet.

Jonathan Drott kom till Öster inför säsongen 2015, då från nuvarande seriekonkurrenten Jönköping Södra IF. Han spelade totalt 45 matcher under de två säsongerna i Division 1 Södra innan Jonathan var med och spelade upp klubben tillbaka till Superettan under hösten 2016.

26-åringen har sedan han kom till klubben varit en tongivande spelare på det centrala mittfältet med 97 starter i seriesammanhang och stått för sex mål. Och nu står det alltså klart att Jonathan skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

Jonathan Drott:

”Stolt och glad över att kommit överens med klubben om två nya år. Klubbens ambitioner om Allsvenskan går hand i hand med mina egna ambitioner. Det kommer bli ett spännande år 2019 och jag ser redan fram emot säsongsstart.”

Christian Järdler:

”Vi är glada att ännu en spelare vill fortsätta utvecklas hos oss och Jonathan är en spelare som blivit bättre under 2018, och jag är säker på att han kommer bli ännu bättre 2019. Han är en träningsprodukt och har rätt inställning till att göra jobbet varje dag på träningsplanen.

Han är pålitlig och lojal, gör ett stort jobb, vinner mycket boll och är en intensiv balanserande mittfältare. Han spelade nästan samtliga matcher iår och han besitter många egenskaper vi behöver i vår fortsatta utveckling som lag.”

 

Jonathan Drott
Mittfältare
Född: 1992
Moderklubb: Bäckseda IF
Kom till Östers IF: 2015