Kalmar FF - Östers IF 1-4 (U21)

Östers U21 slog under måndagen Kalmars motsvarighet med klara 4-1. Öster tog tidigt ledningen genom Simon Wennerhag men Kalmar kunde kvittera genom Papa Alioune Diouf. I andra halvlek åkte dock hemmalaget på en utvisning och det utnyttjade Öster genom att dra ifrån till 4-1 efter två mål av Andreas Birgersson och ett av Matteo Blomqvist Zampi.

Andreas Ottossons kommentarer efter matchen
–Sett över 90 minuter så gör vi en bra match, vi inleder starkt och tar också ledningen genom Simon Wennerhag på inspel från Alexander Henningsson. Sista kvarten av den första halvleken tar Kalmar över och är lite bättre än oss, de får även 1-1 och det är väl rättvist men samtidigt är det lite synd eftersom vi har några bra lägen till att sätta dit 2-0.

–Kalmar får en utvisningen tidigt i andra halvlek efter att Anton Agebjörn (red anm) dragit på sig två gula kort och vi gör 2-1 nästan omedelbart efter det. Strax därpå gör vi även 3-1 och kan sedan avsluta matchen på ett bra sätt. Vi kommer runt på kanterna och fortsätter skapa lägen samt har ett ganska stort bollinnehav efter utvisningen.

–2-1 målet kommer på ett inlägg från Elmin som Birgersson tar ned och slår in från nära håll. Trean kommer efter att Birgersson stressat målvakten så pass att han rensat bollen på honom och den studsat in i mål, det är lite turligt men samtidigt viktigt för oss – det var skönt att få en tvåmålsledning så snabbt efter utvisningen. 4-1 kommer när Matteo slår in bollen från nära håll efter fint spel på högerkanten.

–Till skillnad från matchen mot Mjällby AIF när vi också blev en man mer så sätter vi fart på spelet och drar upp tempot. Istället för att försöka spela av matchen så fortsätter vi anfalla och utnyttjar framförallt kanterna till att skapa målchanser. Mot Mjällby gjorde vi misstaget att vi tappade bolltempot istället för att höja det, det misstaget gjorde vi inte när vi blev en man mer mot Kalmar.