KraftPowercon ger Öster i Samhället ny kraft

KraftPowercon, som erbjuder lösningar, produkter och tjänster inom industriell kraftomvandling, påbörjade under förra året ett samarbete med Öster i Samhället vilket man nu förlängt med ett år.

Genom denna typ av samarbeten säkerställer vi bland annat att vi genom Samhällsfonden kan fortsätta att ge barnen inom vår verksamhet chansen till ett lika deltagande oavsett ekonomiska förutsättningar. När pandemin äntligen släppte greppet om samhället och vi kunde börja åka i väg på cuper och sammandrag igen så har vi märkt ett kraftigt ökat behov av barn och familjer som behöver stöttning. Det kan handla om en cupavgift, en träningsavgift eller ett par nya fotbollskor.

Nu är sommarens upplaga av Kvartersfotbollen färdigspelad och vi laddar upp för uppstarten av Nattfotbollen i oktober. Dessutom planerar vi att under hösten fortsätta vårt framgångsrika läsprojekt ”Sida vid Sida” där spelare från Östers A-trupp under våren besökte skolor för att läsa högt i en kapitelbok och samtidigt prata om värdegrundsfrågor och hur man uppträder mot varandra. Självklart så fick barnen även utmana Östers spelare på fotboll under rasten.

- Det känns härligt att våra verksamheter är i gång för fullt igen. Det är dem tack vare våra samarbetspartners som hjälper oss att finansiera vår verksamhet. Vi är såklart väldigt tacksamma för alla som ställer upp och vill hjälpa oss att hjälpa och skapa en förändring i samhället på riktigt, säger CSR-ansvarige i Östers IF Sara Lennqvist.

Tobias Johansson på KraftPowercon utvecklar varför de valt att samarbeta med Öster och Öster i Samhället:

- Vi vill vara ett hållbart företag med lokal förankring och i med det var det ett enkelt val att fortsätta samarbetet och stödja Öster i Samhället. För oss är det arbete som Öster gör inom Öster i samhället något som verkligen gör skillnad i byggandet av ett bättre samhälle.

Vill du också vara med och stötta arbetet som Öster i Samhället bedriver? Ta antingen en kontakt med vår klubbdirektör Jens Magnusson eller swisha ett bidrag till 1230 84 58 91 och märk betalningen med "Öster i Samhället".