Magnusson: Dags att sparka igång "höstsäsongen"

Trots att midsommarbordet precis har städats undan är det faktiskt dags för återstart i Superettan. Serien som dagligen ger både magsår och ljuva drömmar. För Östers del så kliver vi ut på planen igen på Grimsta IP kl 19 ikväll i vårt helvita bortaställ. Det blir en ny tuff match, full med möjligheter.

Efter en tredjedel spelat av Superettan så ligger vi på just en tredjeplats. Målsättningen var att när vi går på uppehåll finnas med i toppen och den kan vi konstatera att vi lyckats infria. Vi har visat upp ett stabilt spel på bortaplan och efter en lite svagare inledning på hemmaplan så har vi börjat att plocka poäng även här. Vi är väldigt tacksamma för det stöd vi fått, såväl på hemmaplan som på bortaplan, och hoppas att vi ska kunna bjuda på många härliga stunder under ”hösten” som kommer. Sedan Vitos intåg i klubben så jobbar vi på ett väldigt strukturerat och professionellt sätt kring våra sportsliga frågor vilket kommer ge resultat över tid. Vi närmas oss snart ett fönster och även om vi inte kommer att få se några stora omkastningar i truppen så kommer det säkert att bli en del förändringar. På transferfönstrets sista dag skrev vi två låneavtal med köpoptioner. I min värld ett bra alternativ i de fall man lyckas att få till en sådan lösning. Vi har valt att utnyttja en av dem och har köpts loss Adam Bergmark Wiberg från Djurgården. När det gäller Jörgen Nielsen så kommer vi fortsatt att ha kontakt med honom men i samförstånd kom vi fram till att den bästa kortsiktiga lösningen är att han återvänder till Färöarna och klubben vi lånade honom ifrån fram till sommaren.

Många av våra Akademilag har gjort en fin vårsäsong. Särskilt märks vårt P19-lag som förra året kvalificerades sig till nya P19 Allsvenskan som i år består av en nationell serie med de allra bästa lagen i Sverige. Många tippade Öster i botten men när vi går på sommaruppehåll så kan vi konstatera att vi ligger på en fantastiskt fin tredjeplats. Hatten av för Daniel Friberg och hans mannar. Förutom att man bygget ett väldigt starkt lag så är det flera spelare som utmärkt sig individuellt sett. Förra veckan belönades två av dem, André Gustafson och Adam Herdonsson, med varsin plats i A-truppen. Det är två spelare som vi kommer att få höra mycket om i framtiden. Var så säkra! Men lika kul som det är att se våra äldsta akademilag, lika kul är det att se våra yngsta spelare. Vi är lite drygt 50 stycken i ”Kul med boll” varav 15 tjejer. Vill man se fotboll i sin kanske allra finaste form så skall man komma förbi Visma Arena till hösten när dessa härliga lirare springer ut på mattan. I augusti är det återigen dags för vår populära sommarcamp. Har du inte hunnit anmäla ditt barn så är det inte för sent utan klicka bara in dig på vår hemsida och skicka in din anmälan redan idag. Det blir en vecka att minnas!

På marknadssidan så börjar till hösten vår nya försäljnings- och marknadsansvarige Natalie Serrate. Det är något som vi alla ser fram emot. Men det känns skönt och tryggt att kunna konstatera att vi redan passerat förra årets siffror på helåret och är på god väg mot den budget och målsättning som vi satte upp inför säsongen. Vårt nya företagsnätverk Österfamiljen har fått en flygande start och lockar varje gång drygt 80 samarbetspartners som träffas under trevliga former och skapar nya affärer och möjligheter tillsammans. Vill du också vara med här så ta en kontakt med undertecknad redan idag.

En viktig del av Öster sedan slutet av förra året är restaurang Östergatan. Här hittar du stans bästa lunch, konferens- och eventlokalerna med världens vackraste utsikt och såklart den trevligaste personal du kan tänka dig. Ett par månader in på året så kan vi konstatera att vi ligger bra till mot budget och med hårt jobb skall vi skapa både optimala förutsättningar för vår sportsliga organisation och bästa upplevelse för alla besökare samt förhoppningsvis ge föreningen lite pengar på sista raden. Ni når alltid Östergatan på ostergatan@ostersif.se och 0470 – 73 12 50.

I Öster i samhället fortsätter vi att göra skillnad på riktigt varje dag. Vi har en intensiv vår bakom oss där en av höjdpunkterna var det nya projektet ”Sida vid Sida” där våra spelare från A-truppen besökte Centrumskolan under ett antal veckor. Högläsning i en kapitelbok blandades med samtal kring värdegrundsfrågor och full fart på fotbollsplanen på rasten. Ett längre reportage kring detta kommer i höst då projektet fortsätter och utvecklas. Precis som Öster i Samhället har gjorts varje dag sedan starten tack vare Sara Lennqvist och alla våra fantastiska ledare här.

Nu när pandemin är över så är det härligt att kunna skicka i väg våra ungdomslag på cuper och anordna camper igen. Men alla kan inte åka med. Vi har märkt ett kraftigt ökat behov av stöd kring cupavgifter, hjälp med ett par nya fotbollskor och liknande från många familjer. Vi som förening försöker att hjälpa så många vi kan genom Samhällsfonden men är helt beroende av stöd för att kunna fortsätta med detta. Så om du vill och har möjlighet så är vi tacksamma för all hjälp vi kan få i detta viktiga arbete. Alla bidrag är välkomna, stora som små. Vårt swishnummer är 1230 84 58 91 och märk insättningen ”Samhällsfonden”.

Ett annat ypperligt sätt att stötta Öster och samtidigt visa var man har hjärtat är att handla våra merchendise. Antingen i vår nya shop på www.ostersifshop.se eller i vår arenashop. Butikerna är under uppbyggnad och kommer löpande att fyllas på med nya produkter under sommaren och hösten.

En annan fråga som jag fått av flera är kring storbildsskärmarna på arenan. Vi bytte ut en av skärmarna inför förra året och det har inte undgått någon att det varit stora problem med den. På grund av detta kommer den att bytas ut av leverantören och ersättas med en helt ny skärm. Då det för tillfället är väldigt långa leveranstider så kan vi nog inte räkna med att den är på plats förens inför nästa säsong. Men viktigast är att få till en bra och långsiktig lösning.

Men nu är det hög tid för mig att påbörja resan mot Stockholm! Hoppas att få se många röda-blå på Grimsta ikväll och för er som inte kan se matchen på plats så kan man följa den bland annat via direktrapportering på vår twitterkanal. På lördag är det sedan dags för första hemmamatchen efter uppehållet. Skövde kommer på besök och Jonas Jonasson är matchvärd. Något att verkligen se fram emot!

Alltid Öster!

Jens Magnuson

Klubbdirektör