Målfest inför storpublik

Trots ett tidigt baklängesmål kändes det aldrig riktigt oroligt i hemmapremiären. Över femtusen åskådare (bästa premiärsiffran på tio år) bjöds på väl flödande bollspel av de rödblå i aprils finaste väder och slutresultatet var välförtjänt  även om tränare Tufegdzic tycker att det inte riktigt speglar matchen.
- Resultatet är kanske lite i överkant om vi ser till hur matchen såg ut.

Kozica, Bonnah, Magnusson, Johansson, Gustafson, Bladh Pijaca, Lundahl Persson

33' Johansson (Ljung)
74' Bonnah (Rodic), Kozica (Söderberg)
86' Gustafson (Westermark), Magnusson (Bergmark Wiberg)

Mer statistik på förbundets matchsida.

TÚFA OM MATCHEN:

"Framför allt otroligt roligt att se över 5000 åskådare på plats på Visma Arena. Jag blir stolt över stödet vi får både i Helsingborg och här. Kan vi jobba tillsammans ser det ljust ut.

Resultatet är kanske lite i överkant om vi ser till hur matchen såg ut. Vi får en tuff start när de gör mål på sitt första avslut, efter att jag tycker vi styrt matchen ganska bra fram tills det.

Då såg det lite skakigt ut men vi jobbar på bra och får in kvitteringen ganska snabbt, och jag tycker vi ligger bra i våra positioner. Då kommer målen också och vi har en bra känsla med oss i paus.

Sen släpper vi in ett tidigt mål igen men fortsätter jobba på och med Adams frisparksmål kan vi andas ut lite och spela ut mer resten av matchen.

Båda lag hade lite problem med skador och sjukdomar och det bidrog till att vi fick se sju mål, det är svårt att hitta stabiliteten man jobbat på under försäsongen när man tvingas kasta om så mycket.

Det är då jag blir glad att se mentaliteten i spelarnas ögon före match, att de tagit till sig det vi vill att de ska och kan gå ut och spela vår fotboll fast det saknas flera viktiga spelare."

Om premiären i tisdags var avvaktande fick vi se ett betydligt mer direkt spel i hemmapremiären. Den stora hemmapubliken kunde fått jubla redan i andra minuten när TFF-måvakten tog lite för lång tid på sig efter en bakåtpassning och Niklas Söderberg hann fram och täckte uppspelet, men bollen studsade ut till inkast.

Öster fortsatte ha mest av spelet och i sjätte minuten hittade Vladimir Rodic fram med en bra boll på Söderberg, som försökte hitta in med bollen på Jesper Westermark men en försvarare kunde precis bryta.

Minuten senare var Rodic på väg in framför mål efter en bra lång boll från Ljung men gick omkull efter en smäll från en försvarare och fick inte domslutet med sig.

I tionde minuten hände det sedan mycket. Först spelade Söderberg fram en mycket fin boll på Westermark som missade i mottagningen, och därefter vände det snabbt åt andra hållet. TFF:s Bohman fick med sig bollen från mittplan och tog sig ända upp till Östers straffområde, där han vände bort båda mittbackar och placerade in 0-1.

I 13e minuten fick Öster sedan frispark i bra läge efter att Bergmark Wiberg vunnit boll nere på kortlinjen och Westermark blivit nedriven strax utanför straffområdet. På frisparken blev det stökigt, Alex Hauksson fick en armbåge i ansiktet och båda lags spelare gruffade lite innan frisparken till slut slogs om.

Efter stort spelövertag kom ändå Östers kvitteringschans lite otippat i 23e minuten när Rodic slog en högerhörna och Westermark blev omkullvräkt en bit från händelsernas centrum men domaren pekade på straffpunkten. Straffen rullade Bergmark Wiberg sedan in iskallt till höger om målvakten.

I 29e minuten kunde det sedan blivit riktigt farligt efter att skåningarna slagit bort en frisparksvariant och Rodic ställde om snabbt, men Österyttern blev lite väl bollkär och tog inte passningen inåt utan gick med boll tills en TFF:are kunde bryta.

Två minuter senare kom ett nytt snabbt Österanfall där Varmanen skickade bollen från eget straffområde upp på Söderberg, som skickade vidare på Bergmark Wiberg som gjorde två spelare och avancerade innan han spelade över på Rodic som avslutade över.

I 38e minuten skapade så gästerna ändå ett riktigt bra läge när Saeid först avslutade men John Stenberg täckte med hälen, men bollen sedan gick till Dhaini som avslutade hårt men Miloje Prekovic kunde avvärja ut till hörna.

Två minuter senare bjöds vi på riktigt fotbollsgodis när Bergmark Wiberg lyfte in bollen framför mål där Westermark rundat sin mittback och styrde bollen på mål. Målvakten hann få ut foten på avslutet men returen kunde Westermark sedan rulla in i mål ohotat.

Nu lossnade det ordentligt och i 43e minuten slog Hauksson vad som såg ut att vara ett väl långt inlägg men inbytte Theodor Johansson mötte och stötte in bollen till Söderberg som dunkade in 3-1 via ribban.

Efter paus tog gästerna tag mer i spelet, och bara två minuter hade gått när gamle Österspelaren Fritiof Björkén tog med sig bollen inåt och revs ner och fick frispark i bra läge precis utanför straffområdet. På frisparken blev Östers försvar alldeles för passiva och Dhaini fick ta ner bollen i bra läge och kunde pricka in reduceringen.

Öster hade dock snart återställt ordningen och tagit över spelet igen. I 51a minuten fick ABW en bra lång boll från Starke Hedlund och tog sig inåt innan han drog ett hårt skott för styrning som stack precis mellan Westermark och Rodic.

Tio minuter efter paus fick Öster sedan frispark några meter utanför Trelleborgs straffområde efter en tuff kapning på Bergmark Wiberg. Vänsteryttern klev fram och klippte till, och föredömligt arbete i muren av Westermark och Söderberg gjorde att målvakten inte hade en chans att hinna ner på bollen i den högra burgaveln.

Tre minuter senare kunde Öster mycket väl drygat ut ledningen när Bergmark Wiberg tog sig fram bra och sökte Westermark som var fri i mitten, men Karlsson kunde med nöd och näppe bryta ut till hörna.

Sedan tappade matchen lite i tempo och bollen fastnade oftare på mittplan. I 68e minuten fick gästerna ändå in bollen i straffområdet efter en frispark, men Ogwuche avslutade dessbättre högt över.

Lite småchanser bjöds, inbytte Ahmed Bonnah kom helt fri i 80e minuten men blev avvinkad för offside och i 85e minuten såg Bohman ut att var på väg genom för TFF men Starke Hedlund kom bra in i situationen och kunde bryta ut till inkast.

Vi fick till slut ändå se ett mål till på stopptid. Öster stod för en snabb spelvändning när Isak Magnusson räddade bollen från att gå ut till hörna på egen kortlinje, spelade Johansson som lyfte en lång boll upp på inbytte André Gustafson som, oavsett vad TFF:arna ville få det till av repriserna att döma var onside. I ett läge där ingen hade kritiserat den unge anfallaren om han valt att gå på eget avslut valde Gustafson istället att vända bort en försvarare innan han spelade en helt fri Ahmed Bonnah som kunde fastställa slutresultatet 5-2.