MALMKVIST UR SPEL PÅ OBESTÄMD TID

Östers målvakt Robin Malmkvist kommer att vara ur spel på obestämd tid. Detta efter att ha fått tillbaka symptom för sin ögonskada som målvakten ådrog sig 2009, dock är inte skadan lika stor som den var då.

Målsättningen nu är att genomföra en operation för att kunna vara tillbaka i full träning och matchning så snart som möjligt. Rehabprocessen efter en operation om allt går bra – tar dryga två veckor.

Robin Malmkvist själv om speluppehållet:

”Med tanke på bakgrunden så känner jag att jag behöver göra mig själv rättvis och då är en operation i dagsläget det bästa alternativet. Jag testade en lins mot Falkenberg men känner inte att det räcker till för att kunna prestera på 100%. Därför undersöker vi nu möjligheten att få genomföra operation.”

Manager Christian Järdler: 

”Det är naturligtvis oerhört tråkigt för Robin och för Östers IF att han tvingas till denna operation. Vi är väldigt nöjda med Robin och valde att gå in i denna säsongen med honom som förstemålvakt, men livet består av mer än fotboll och Robin måste ha fungerande ögon både på och utanför planen. Vi hoppas såklart att allt kommer att gå bra och att han är tillbaka på planen snart igen.”

Christian berättar vidare: ”Beskedet att Robin inte är tillgänglig för oss under en längre period innebär att vi måste se över målvaktssidan eftersom vi valde att till 2019 gå in med endast två målvakter i A-lagstruppen."